Redactia.ro
Home » Știri » Două noi cutremure în Gorj! Localnicii au intrat în panică și s-au gândit la ce e mai rău

Două noi cutremure în Gorj! Localnicii au intrat în panică și s-au gândit la ce e mai rău

Două noi cutremure în Gorj! Localnicii au intrat în panică și s-au gândit la ce e mai rău

Două noi cutremure în Gorj! Localnicii au intrat în panică. Iată ce magnitudine au avut seismele.

Două noi cutremure în Gorj! Localnicii au intrat în panică și s-au gândit la ce e mai rău

Seismele au avut loc imediat după miezul nopții, cu epicentrul în zona Runcu. Mai exact, cutremurele s-au produs la 00:33 și 00:36, la o adâncime de 7 kilometri, iar magnitudinea ambelor cutremure a fost de 2,9 grade pe scara Richter.

Deși nu foarte mari, localnicii susțin că s-au speriat și că s-au gândit la ce e mai rău pentru o clipă. Și pe 22 aprilie 2023, noi cutremure s-au produs în lanț în Gorj după săptămâni de acalmie. Cel mai puternic dintre seisme a avut magnitudinea de 3,4 pe scara Richter și s-a produs la ora 10:06. Epicentrul este în zona unde s-au înregistrat deja peste 2.600 de replici din februarie și până în prezent, potrivit Antena 3 CNN. Se pare că seismul de 3,4 s-a resimțit și în Târgu Jiu. Peste 2.000 de seisme au avut loc în ultimele luni, în Gorj, provocând multe stricăciuni, la clădiri din mai multe localități, potrivit gorjexpress.ro.

Un cutremur este o mișcare bruscă și violentă a pământului, cauzată de activitatea tectonică. Cutremurele pot varia în intensitate și durată, de la scurte tremurături până la mișcări masive care duc la prăbușirea clădirilor și a altor structuri. Acestea pot fi de asemenea însoțite de alte fenomene naturale, cum ar fi tsunami-uri, alunecări de teren sau erupții vulcanice. Cutremurele sunt un fenomen natural care se întâmplă în întreaga lume și sunt monitorizate de instituții specializate, cum ar fi Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Este important să fim pregătiți și să cunoaștem cum să acționăm în cazul unui cutremur, pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: