Redactia.ro
Home » Știri » Două persoane au rămas înzăpezite în Munții Bucegi! Forțele de intervenție au acționat imediat

Două persoane au rămas înzăpezite în Munții Bucegi! Forțele de intervenție au acționat imediat

Două persoane au rămas înzăpezite! Forțele de intervenție au acționat imediat

 Forțele de intervenție au acționat imediat. Operațiune de salvare în munții Bucegi acolo unde două persoane au rămas înzăpezite. Au fost localizați de către operatorii 112 Dâmbovița.

Două persoane au rămas înzăpezite în Munții Bucegi! Forțele de intervenție au acționat imediat

Au rămas înzăpezite în apropierea Peșterii Ialomiței, din zona localității Moroeni. Fiind în zona montană, cei doi nu știau dacă se află în județul Prahova sau în județul Dâmbovița.

Pentru a-i putea localiza rapid, operatorul STS din Centrul unic pentru apeluri de urgență Dâmbovița le-a transmis un link pe care să îl acceseze și astfel să le afle coordonatele geografice.

După activarea link-ului, informațiile de geolocalizare au fost transmise în Sistemul 112, fiind posibilă găsirea persoanelor de către forțele de intervenție într-un timp foarte scurt„, arată STS.

Au rămas înzăpezite în munții Bucegi

STS a anunțat că până va fi implementată localizarea AM, pentru identificarea persoanelor care nu cunosc locul în care se află pot fi utilizate cele două metode alternative. Link de localizare HTML 5 Geolocation 112 și aplicația mobilă APEL 112.

Conform sursei, acestea permit transmiterea coordonatelor apelantului către Sistemul 112 și afișarea acestora în platformele informatice. Pentru a putea fi localizat prin aceste metode este nevoie de un telefon cu GPS și conexiunea la internet.

Meteorologii au emis în urmă cu o săptămână o avertizare cod galben de viscolo și ninsori puternice. Vântul va sufla cu peste 80 de kilometri la oră. Stratul de zăpadă va fi consistent.

”Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În nordul Olteniei şi al Munteniei temporar va ploua, iar în intervalul menţionat se vor acumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi, izolat, 30 l/mp”, au transmis meteorologii.

Citeste si:Curs valutar BNR 20 decembrie 2019. Valoarea monedei europene astăzi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: