Redactia.ro
Home » Stil de viață » Dr. Vlad Ciurea spune că acest aliment îți poate distruge creierul. Și tu îl mănânci mereu

Dr. Vlad Ciurea spune că acest aliment îți poate distruge creierul. Și tu îl mănânci mereu

vlad ciurea

Un aliment preferat de către români poate avea efecte negative asupra creierului. Conform medicului Vlad Ciurea, acest aliment ar trebui consumat cu precauție până la vârsta de 44 de ani și eliminat din alimentație după aceea, pentru a evita potențialele riscuri pentru sănătate.

Ce spune medicul Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea, un renumit profesor de neurochirurgie la UMF Carol Davila din București și director științific la Spitalul Clinic Sanador, atrage atenția asupra unui aliment apreciat de români, dar care poate avea efecte negative asupra creierului.

Acest specialist subliniază importanța cantității consumate, precizând că, în afara creierului cunoscut, intestinul reprezintă al doilea „creier” al organismului nostru și trebuie să funcționeze corect. Medicul Vlad Ciurea, deși apreciază și el deliciile culinare precum micii și cârnații grași, oferă sfaturi privind consumul lor responsabil.

Conform specialistului, aceste alimente adorate de români pot fi consumate fără griji doar până la vârsta de 44 de ani. Este important să fim atenți la cantitatea pe care o consumăm, având în vedere efectul negativ pe care îl pot avea asupra sănătății noastre.

Ce se întâmplă când consumăm aceste două alimente

De asemenea, el a dorit să clarifice efectele consumului acestor două alimente asupra organismului. Carnea roșie în exces se dovedește toxică atât pentru creier, cât și pentru celelalte organe. Cantitatea mare de carne roșie nu poate fi complet digerată, generând astfel complicații de sănătate.

“Cârnatul trebuie scos. Cârnatul gras. Și mititeii. Îmi pare rău, eu sunt foarte mare amator de mititei, dar până la vârsta de 44 de ani, apoi, doar cu măsură, de poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie (…) Unde se duce toată cărnăria aia?

Vă dați seama? În burtă! Și din burtă unde se duce? Este îngrozitor! Carnea roșie, tare, este toxică și pentru creier și pentru ficat și pentru tot organismul. Nu poți să digeri totul”, a declarat medicul Vlad Ciurea, invitat în podcast-ul lui Cătălin Măruță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: