Redactia.ro
Home » Știri » Drama neștiută a fostului antrenor Mulțescu. A suferit de o boală grea

Drama neștiută a fostului antrenor Mulțescu. A suferit de o boală grea

Gigi Multescu. Sursa foto: orangesport

Gigi Mulțescu, unul dintre cei mai faimoși antrenori din fotbalul românesc și o legendă a echipei Dinamo, a murit la vârsta de 72 de ani după ce a suferit de o boală necruțătoare. În spatele absenței sale din circuitul fotbalistic din ultimul an se afla un diagnostic crunt: Alzheimer. Surse din lumea sportului au dezvăluit că apropiații săi au încercat să-l ajute să urmeze un tratament în străinătate, însă starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid.

Gigi Mulțescu și-a început cariera în fotbal ca jucător la Dinamo București, cucerind trei campionate în 1982, 1983 și 1984

A devenit ulterior un antrenor de renume, având mai multe mandate pe banca alb-roșiilor, ultimul încheindu-se în 2021. Cu o dublă cetățenie, româno-turcă, el a avut o carieră vastă și în fotbalul turcesc, lucrând pentru echipe precum Samsunspor, Kayseri, Adanaspor și Gaziantepspor.

Ultima echipă la care a antrenat a fost Agri 1970 Spor, în liga a patra din Turcia, unde a fost adus în 2021. Însă, în ultima perioadă, starea sa de sănătate s-a deteriorat vizibil, iar Mulțescu s-a retras din activitate, simțindu-se abandonat de multe cunoștințe din lumea fotbalului, inclusiv de cei de la Dinamo, echipa sa de suflet.

Surse din anturajul său au confirmat că Gigi Mulțescu suferea de Alzheimer, o boală care afectează sistemul nervos central și perturbă funcțiile cognitive, memoria și orientarea. „Are un început de Alzheimer, e pe tratament. Noi încercăm să-l protejăm cât mai mult”, a declarat un apropiat al fostului antrenor pentru Orange Sport. Boala i-a afectat treptat capacitatea de a se concentra și de a gândi coerent, ducând în cele din urmă la pierderea autonomiei.

Cunoscuții săi au încercat să îl ajute

Văzând suferința prin care trecea Mulțescu, cunoscuții săi au încercat să-i ofere ajutor.Unii dintre ei au căutat opțiuni pentru a-l trimite la tratament în Turcia, unde sperau să-i poată ameliora simptomele și să-i încetinească evoluția bolii. Însă, din păcate, timpul nu a mai fost de partea sa, iar fostul antrenor s-a stins înainte de a putea beneficia de îngrijirea necesară.

În urmă cu un an, tabloidul englez Daily Star a scris despre cariera sa impresionantă în antrenorat, menționând numeroasele sale contracte și echipele pe care le-a antrenat de-a lungul timpului. În CV-ul său există numeroase echipe: Dinamo Bucureşti, Dacia-Unirea, Astra, Poli AEK, Petrolul Ploieşti, Poli AEK, Sportul Studenţesc, FC. Vaslui, „U” Cluj, Dinamo Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Sportul Studenţesc, Petrolul Ploieşti, Astra, Gaz Metan Mediaş, Dinamo Bucureşti, Petrolul Ploieşti, CSU Craiova şi Dinamo.

Gigi Mulțescu avea dublă cetăţenie, româno-turcă, el lucrând foarte mulţi ani în prima divizie de acolo, la Samsunspor (1993-1997 şi 2003), Kayseri (1997-1998), Adanaspor (1998-1999), Ankaragucu (1999-2000), Gaziantepspor (2002-2003) şi Kahraman (2007).

Pierderea sa reprezintă o mare tristețe pentru lumea fotbalului românesc, care își amintește de el ca pe un om pasionat, dăruit acestui sport și un antrenor de excepție.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: