Redactia.ro
Home » Știri » Drama Oanei Zăvoranu. A trăit toată viaţa cu durerea că şi-a pierdut surorile gemene la cutremurul din 1977 (FOTO)

Drama Oanei Zăvoranu. A trăit toată viaţa cu durerea că şi-a pierdut surorile gemene la cutremurul din 1977 (FOTO)

GALERIE FOTO (5) Câți ani are, de fapt, Oana Zăvoranu! Puțini știu ce vârstă are vedeta

Cutremurul din 1977 a însemnat o dramă pentru toată România. Pământul n-a făcut diferenţieri între clasele sociale şi a înghiţit oameni din toate păturile societăţii.

Toma Caragiu, Alexandru Bocăneț și Doina Badea sunt doar câteva personalităţi din cele peste 1.500 de victime ale seismului devastator.

Drama Oanei Zăvoranu

Peste 1.500 de persoane și-au pierdut atunci viața, printre dărâmături. Și printre victime s-au numărat și câteva dintre marile personalități ale vremii.

La cutremurul din 4 martie 1977, au murit și fetele gemene ale Marioarei Zăvoranu, Camelia și Adriana, surorile mai mari ale Oanei Zăvoranu. Fetițele aveau nouă ani și jumătate când au pierit sub dărâmăturile blocului Casata, din zona Piața Romană, care s-a prăbușit în urma seismului.

Fetițele gemene erau eleve în clasa a II-a. La cutremur au murit și părinții adoptivi ai Marioarei, familia Radu, dar și unchiul și mătușa ei. 4 martie 1977 a fost ultima zi când Marioara Zăvoranu i-a văzut pe toți în viață.

Blocul de la Casata, din Piața Romană, nu a rezistat seismului, prăbușindu-se în doar câteva secunde. Oana Zăvoranu avea 4 ani la data tragicului eveniment.

Erau aşa de frumoase fetele mele, cuminţi şi deştepte. Noi am avut noroc să scăpăm, căci nu mai locuiam de ceva vreme în blocul de la Casata.

Micuţele rămăseseră cu bunicii, iar eu cu Oana stăteam la Nelu Bănicioiu, în Dorobanţi. Fetele au fost găsite fără suflare în braţele părinţilor mei. Au murit cu toţii şi i-am îngropat împreună în Cimitirul Ghencea 2„, a spus Marioara Zăvoranu de-a lungul vieţii ei.

Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț au murit împreună

Actorul Toma Caragiu și regizorul Alexandru Bocăneț și-au găsit sfârșitul împreună. Se întâlniseră în apartamentul celebrului actor, după ce soția acestuia a plecat la o plimbare pe Valea Prahovei. Cei doi au vrut să sărbătorească finalizarea peliculei „Gloria nu cântă”.

Toma Caragiu a fost găsit după șase zile și a fost înmormântat pe 11 martie în cimitirul Bellu. Îndrăgitul actor avea 52 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: