Redactia.ro
Home » Știri » Dramă pentru o familie din Timişoara: fetiţa lor de 2 ani a murit la 3 ore de când a ajuns la spital. Acuze la adresa medicilor

Dramă pentru o familie din Timişoara: fetiţa lor de 2 ani a murit la 3 ore de când a ajuns la spital. Acuze la adresa medicilor

Nouă spitale din Capitală vor asigura astăzi asistență medicală de urgență

O familie din Timişoara are un destin tragic. Fetiţa lor de 2 ani a murit la doar 3 ore distanţă după ce micuţa a ajuns la Spitalul de Pediatrie.

Copilei nu-i scade febra sub nicio formă, dar mai mult decât atât, minorei îi apăruseră și câteva pete albastre pe corp.

Părinţii, acuze grave le adresa medicilor

Din nefericire, însă, la doar 3 ore după ce părinții au ajuns la unitatea spitalicească cu fiica lor, minora s-a stins din viață, iar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Părinţii spun că procedurile medicilor ar fi grăbit moartea fiicei lor. Din această cauză, sunt pregătiţi să formuleze o plângere penală. Mama susţine că zece medici rezidenţi s-au adunat în jurul fiicei sale, apoi s-au încuiat într-o cameră. Nici ea, nici tatăl copilului nu ar fi avut acces acolo.

Fetiţa avea şi meningită

La trei ore după ce fata a ajuns la spital, medicii au declarat decesul. Rezultatul autopsiei a exclus culpa medicală. Institutul de Medicină legală din Timişoara a confirmat bănuielile specialiştilor pediatri – copilul care avea o boală imunodeficitară, contactase şi o meningită care i-a fost fatală.

Chiar şi aşa, părinţii sunt pregătiți să formuleze o plângere penală, aducând acuzații grave la adresa medicilor, susținând că nu au făcut tot ce se putea pentru ca minora să fie salvată.

Ce este meningita

Meningita reprezintă umflarea meningelor, mucoasa care înconjoară creierul și măduva spinării, și este cauzată de germeni. Este o boală gravă, care pune viața în pericol și poate ucide o persoană chiar și în câteva ore.

Meningita virală „aproape niciodată nu pune viața în pericol”, în timp ce al treilea tip — meningita fungică — este gravă. Aceasta tinde să afecteze doar persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

În plus, meningita poate provoca sau apărea în același timp cu septicemia, un fel de otrăvire a sângelui cauzată de infecție. Un bebeluș sau un copil sub cinci ani, o grupă de vârstă deosebit de vulnerabilă la această boală, se poate confrunta cu boala dacă refuză mâncarea sau prezintă plânsete și gemete neobișnuite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: