Redactia.ro
Home » Știri » Minunea din Postul Paştelui 2023: viaţa unui copil de 4 ani, salvată de tată, după ce micuţul a stat cu anii prin spitale!

Minunea din Postul Paştelui 2023: viaţa unui copil de 4 ani, salvată de tată, după ce micuţul a stat cu anii prin spitale!

Ce au descoperit medicii în stomacul unei fete. Era cât un ghemotoc

Paştele 2023 va fi unul de neuitat pentru o familie de români. Practic, o minune s-a produs în Săptămâna Mare, după ce viaţa unui copilaş de 4 ani a fost salvată.

Eroul este chiar tatăl micuţului, care a făcut tot posibilul pentru a-şi scăpa fiul de suferinţa pe care o îndura de ani de zile, perioadă în care băieţelul a stat prin spitale.

Tatăl i-a donat un rinichi fiului

Medicii de la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca au reușit, în prag de sărbători, să-l salveze printr-o operație complexă care a durat câteva ore. Copilul a primit un rinichi de la tatăl său, iar operația care a durat două ore a fost una dificilă.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției: „Sărbătorile Pascale aduc bucurie în sânul familiei unui băiețel de 4 ani tratat prin transplant la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Transplantul pediatric este o prioritate pentru noi. Este vorba despre un transplant pediatric complex la un băiețel de 4 ani cu o greutate sub 20 de Kilograme cu o disproporție importantă de greutate față de tata (donator) dar și cu artere multiple care au crescut dificultatea intervenției”.

Copilul s-a născut cu insuficiență cronică renală

Rareș Mihai s-a născut cu insuficiență cronică renală, o problema medicală care i-a furat până acum din bucuria primilor ani de copilărie și l-a ținut în spitale, potrivit Digi24.

Cosmina, mama lui Rareș a mărturisit: „Până acum în momentul transplantului am făcut două operații, tratamente peste tratamente, analize, avem medici nefrologi care ne-au urmărit și care ne vor urmări în continuare după transplant și am ajuns și în momentul de față.

Nu am putut să facem transplantul mai devreme din cauza vârstei copilului fiind foarte mititel și acum nu am făcut dializă, domnii doctori de la București, noi suntem din București ne-au trimis aici la Cluj, pentru transplant„.

Transplantul pediatric de la un donator adult este unul complex și extrem de riscant.

Florin Elec, șeful secției de transplant susține că băiatul era în așteptarea unui rinichi de la donator în moarte cerebrală.

„Întotdeauna sfătuim familia ori de câte ori este posibil donatorul viu oferă cele mai bune rezultate pe termen lung. Dificultatea intervenției a fost disproporția mare de greutate între copil și tată și implicit a vaselor copilului implicit cu vasele rinichiului tatălui”, a susținut Elec.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: