Redactia.ro
Home » Știri » Drona rusească aterizată în România a alarmat NATO. Americanii ne trimit, de URGENŢĂ, avioane de luptă!

Drona rusească aterizată în România a alarmat NATO. Americanii ne trimit, de URGENŢĂ, avioane de luptă!

Un avion MiG 21 Lancer, care patrula deasupra Dobrogei, a dispărut de pe radar

Evenimentele din ultimele zile din ţara noastră, când s-a confirmat căderea unei drone ruseşti pe teritoriul nostru, care, automat, este şi pământ NATO, i-a alarmat pe americani.

Statele Unite vor trimite în curând aeronave de luptă în România, pentru consolidarea capacităților României și ale NATO de apărarea și descurajarea oricărei agresiuni împotriva teritoriului comun aliat pe flancul estic.

Vor veni aeronave de luptă ale Forțelor Aeriene

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut, la MApN, o întrevedere cu ambasadoarea SUA în România, ES Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea Kavalec a transmis dorința Statelor Unite de a continua să furnizeze asistență României pentru protejarea mai eficientă a teritoriului național, inclusiv prin dislocarea, în curând, în România, a unor aeronave de luptă ale Forțelor Aeriene ale SUA pentru suplimentarea misiunilor NATO de poliție aeriană.

În ceea ce privește stadiul relațiilor militare bilaterale, ministrul apărării naționale a reiterat faptul că parteneriatul strategic România-SUA continuă să fie un pilon esențial pentru întărirea capacității de apărare și descurajare a NATO, România beneficiind de cele mai puternice garanții de securitate din istorie.

A fost reiterată poziția României în ceea ce privește condamnarea fermă a războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și eforturile pe care țara noastră le depune pentru menținerea stabilității în regiune.

Aeronave de luptă americane vor patrula granițele aeriene estice ale României.

Polonezii, interesaţi de F-15

Polonia este interesată să facă o posibilă achiziţie a cele mai recente versiuni a avionului de luptă F-15 pentru a extinde capacitățile Forțelor Aeriene Poloneze. Informaţia a fost comunicată chiar de către compania americană Boeing, producătorul avionului F-15.

Declarația a fost făcută în cadrul expoziției internaționale anuale a industriei de apărare MSPO din Polonia, unde Boeing a prezentat sisteme avansate de apărare.

Interesul Poloniei pentru F-15EX confirmă angajamentul său față de pregătirea și eficiența forțelor sale armate„, a declarat Tim Flood, director în cadrul companiei Boeing.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: