Redactia.ro
Home » Știri » După ce armata rusă a ocupat Herson, localnicii trebuie să respecte o serie de reguli

După ce armata rusă a ocupat Herson, localnicii trebuie să respecte o serie de reguli

După 8 zile de război, trupele ruse au avut parte de prima victorie: orașul Herson, port din sudul țării. Ministrul Apărării rus, Serghei Șoigu a transmis că armata țării sale a preluat controlul asupra localității miercuri, urmând ca oamenii de acolo să respecte o serie de reguli. 

După ce armata rusă a ocupat Herson, localnicii trebuie să respecte o serie de reguli

A doua zi după ce rușii au preluat controlul s-a dovedit a fi una mult mai liniștită pentru localnici. Mulți și-au găsit curajul să-și părăsească casele sau locurile unde s-au ascuns și să iasă să se aprovizioneze.

„Acum, în oraș este liniște. Și ieri a fost liniște. Înainte, erau lupte și explozii. Ieri nu a ieșit nimeni din case pentru că era prea periculos, dar astăzi oamenii ies, încearcă să cumpere ceva de mâncare”, a spus o localnică pentru BBC.

Pentru moment, oamenii care locuiesc în Herson trebuie să urmeze o serie de reguli, aprobate de Guvernul Ucrainean. Spre exemplu, adunările numeroase sunt interzise, iar locuitorii nu caută conflicte cu soldații ruși.

De asemenea, atunci când ies din casă, pot fi în orice moment opriți și rugați să prezinte lucrurile pe care le au cu ei. Mai mult, dacă se deplasează cu mașina nu trebuie să aibă o viteză prea mare.

„Avem câteva reguli de urmat. Au fost de acord cu guvernul nostru că nu trebuie să-i provocăm pe soldații ruși. Nu putem fi în grupuri, nu putem merge repede cu mașinile. Trebuie să fim gata să ne oprim și să arătăm ce avem în mașină și să nu provocăm pe nimeni”, a mai spus femeia.

În aceste momente, localnicii din Herson nu pot decât să se simtă norocoși că sunt încă în viață și nu mai există bombardamente și atacuri. În sufletul lor speră că salvarea va veni curând și rușii vor fi alungați de pe pământul ucrainean, dar până atunci încearcă să-și păstreze calmul.

„Sper doar că nu va dura prea mult timp și că vom fi bine. Toți oamenii obișnuiți sunt împotriva întregului război, împotriva luptelor, dar nu putem face nimic”, a adăugat femeia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: