Redactia.ro
Home » Știri » După sancțiunile aplicate Rusiei, Banca centrală de la Moscova impune restricții valutare drastice

După sancțiunile aplicate Rusiei, Banca centrală de la Moscova impune restricții valutare drastice

Decizia lui Vladimir Putin de a începe atacul asupra Ucrainei în urmă cu două săptămâni a avut repercusiuni fără precedent asupra poporului său. Puterile lumii au reacționat imediat și au aplicat sancțiuni Rusiei, iar acum economia țării este la un pas de colaps. Banca centrală de la Moscova a impus restricții valutare drastice, care ar dura până la începutul toamnei.

După sancțiunile aplicate Rusiei, Banca centrală de la Moscova impune restricții valutare drastice

În semn de solidaritate pentru Ucraina, Occidentul a impus Rusiei sancțiuni economice și sociale foarte dure, care au deja efecte dezastruoase. În timp ce protestele în rândul populației sunt tot mai dese, rubla rusească a înregistrat o scădere de peste 60%. În plus, Banca centrală de la Moscova a impus restricții valutare drastice, care ar dura până în septembrie, după cum arată inews. 

Băncilor din Rusia nu le mai este permis în acest moment să vândă clienților valută forte, precum dolari sau euro. Mai mult, rușii nu pot retrage din depozitele lor în valută mai mult de 10.000 de dolari americani. Orice depășește această sumă ar trebui retras în ruble la cursul curent de schimb valutar.

Acest lucru se întâmplă la mai puțin de 10 zile după ce puterile lumii au înghețat o mare parte din rezervele valutare ale băncii centrale din Rusia. În timp ce investitorii fac eforturi să-și scoată banii din țară pentru a avea cât mai puține pierderi,  bursa de la Moscova rămâne în continuare paralizată.

Economia pică, Vladimir Putin continuă războiul din Ucraina

În aceste condiții, specialiștii în domeniu estimează că Rusia s-ar afla în acest moment într-un punct critic pentru economie, foarte aproape de prăbușire. Deciziile lui Vladimir Putin în ceea ce privește războiul din Ucraina nu se schimbă însă, nici în acest context, iar atacurile continuă de 14 zile.

Chiar dacă s-au purtat până acum 3 runde de negocieri, rezultatul lor nu a fost unul concret. Volodimir Zelenski a anunțat că este dispus să renunțe la apropierea de NATO în acest moment, dar președintele Rusiei nu și-a transmis încă gândurile legate de această propunere pentru pace.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: