Redactia.ro
Home » Știri » E bine sau nu să amestecăm ceaiurile între ele sau își pierd proprietățile?

E bine sau nu să amestecăm ceaiurile între ele sau își pierd proprietățile?

E bine sau nu să amestecăm ceaiurile între ele sau își pierd proprietățile?

Iată dacă este bine sau nu să amestecăm ceaiurile între ele. Care e varianta corectă, astfel încât ele să nu își piardă proprietățile curative și benefice.

E bine sau nu să amestecăm ceaiurile între ele sau își pierd proprietățile?

E ora 17.00 și nu știi ce ceai să servești, așa cum fac englezii? Un singur tip sau mai multe? Iată răspunsul.

Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, fiind extrem de apreciată. Poate fi băut dimineața, la prânz și seara și sunt o grămadă de tipuri de ceai, ca să nu mai vorbim că ele pot fi și combinate. Totuși, mulți s-au întrebat cât de sănătos este, totuși, să amestecăm ceaiurile între ele. E bine să facem asta sau ele își pierd proprietățile curative?

Ei, bine, nu e nimic greșit în asta. Da, putem amesteca ceaiurile între ele. Combinațiile sunt nenumărate, în funcție de cât de creativ este fiecare sau, mai bine spus, de tipurile de ceai pe care le are în bucătărie.

Având mai multe tipuri de ceai în aceeași infuzie, rezultatul final este îmbunătățit mai ales în ceea ce privește aroma, iar proprietățile individuale nu se pierd, ele rămân aceleași ori chiar se intensifică.

Totuși, iată la ce ar trebui să fim atenți. Cu toate că putem încerca orice combinație, este de preferat să cunoaștem principalele proprietăți, precauții și contraindicații ale ceaiurilor pe care am vrea să le asociem. Ideal este să amestecăm ceaiurile care au o compoziție asemănătoare.

De exemplu, despre un mix de rubarbă, mere, coacăze, gălbenele și lemn dulce, trebuie să știm despre lemnul dulce că poate provoca probleme persoanelor care suferă de hipertensiune, asta dacă e consumat excesiv.

De asemenea, este important ca atunci când amestecăm ceaiurile să ținem cont și de oră. Ceaiul verde sau ceaiul negru nu ar trebui consumate înainte de culcare.

Oricum, cu cât folosește mai multe soiuri, cu atât poți experimenta gusturi diferite și poți beneficia de acțiunile calmante, liniștitoare, antioxidante și purificatoare ale fiecărui tip de ceai în parte.

Iată câteva idei de combinare a mai multe tipuri de ceai, cărora le puteți adăuga și alte elemente precum anasonul, rozmarinul, lămâia sau ghimbirul. Lor le mai puteți adăuga și lapte, și chiar și scorțișoară.

Ceaiul verde merge combinat de minune cu menta, ceaiul roșu poate fi combinat ierburi, rădăcini, fructe și chiar flori. Un ceai de iasomie poate fi mixat cu orice sortiment de ceai verde, deoarece ambele sunt bogate în antioxidanți, iar dacă dorești să servești ceai de mentă trebuie să știi că acesta face echipă bună cu ghimbirul și semințele de fenicul, dar și cu lămâia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: