Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ea este Diana, şefă de promoţie la ASE! Tânăra scrie cu piciorul, deoarece suferă de tetrapareză spastică FOTO

Ea este Diana, şefă de promoţie la ASE! Tânăra scrie cu piciorul, deoarece suferă de tetrapareză spastică FOTO

GALERIE FOTO (2)

Diana este o tănără care a reușit să impresioneze cu rezultatele sale în educație, fiind şefă de promoţie la ASE Bucureşti, deşi suferă de o afecţiune gravă, care i-a pus multe piedici în viață, tetrapareză spastică. Tânăra este nevoită să scrie cu degetele de la picior pentru a da randamentul dorit. Iată întreaga poveste!

Diana, tânăra sclipire de la ASE

Diana-Maria Roban are doar 23 de ani şi toată viața înainte! Aceasta s-a născut în comuna-staţiune Băltăţeşti din Neamţ. Ea a absolvit cu 10 pe linie, cursurile Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti, Facultatea de Management, la secţia de Învăţământ la Distanţă din Centrul Piatra Neamţ. Astfel, tânara ocupă locul de șefă de an în cadrul ASE București.

Deşi suferă de tetrapareză spastică, afecţiune care o pune în imposibilitatea de a scrie cu mâinile, studenta Diana are rezultate excepţionale. Aceasta își ia mereu notițele cu degetele de la piciorul stâng și este mereu însoţită, deoarece, din cauza tragicului diagnostic, nu poate merge singură.

Toate examenele, din anii de studiu, le-a trecut dictând profesorilor răspunsurile sale.

„Diana s-a născut pe 28 iulie 1999 cu tetrapareză spastică, o afecţiune psihomotorie. A avut o soră geamănă. Din păcate, a plecat dintre noi după o săptămână, iar Diana o consieră îngerul ei păzitor. Tatăl biologic i-a fost alături doar în primii doi ani şi jumătate din viaţă. Iulian, actualul meu soţ, îi este alături din liceu, şi îi este mai mult decât un tată“, povesteşte învăţătoarea Daniela Rotaru, mama Dianei, pentru adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Diana are un singur regret din anii studenției

Tânăra a mărturisit că are un singur reget, acela că nu a putut socializa mai mult cu ceilalți colegi din cadrul ASE București. Aceasta se bucură enorm de rezultatele obținute:

„Despre studenţie, ce să spun? Au fost satisfacţii, mă bucur de rezultatul obţinut, dar rămâne regretul că nu am putut socializa mai mult cu colegii, din cauza pandemiei de coronavirus“, se destăinuie Diana pentru sursa citată mai sus.

Diana nu se va înscrie în acest an la cursurile de Master, deoarece va face recuperare medicală, deoarece a cam neglijat-o în ultimul timp, deoarece s-a focusat pe examenele de la facultate.

Cecretar-şef ASE: „Diana este un copil deosebit”

„Diana este un copil deosebit, cu o inteligenţă sclipitoare, dovadă fiind notele obţinute în timpul facultăţii şi media 10.00 la susţinerea examenului de licenţă. Pentru ea a fost mult mai greu decât în cazul altor studenţi. Merită apreciată pentru eforturile depuse constant, pentru că nu-i este deloc uşor. La fel, de apreciat sunt şi părinţii ei, care o susţin necondiţionat“, a declarat Magda Onu, secretar-şef ASE, Centrul Piatra Neamţ pentru sursa menționată mai sus.

Sursa foto: adevarul.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: