Redactia.ro
Home » Știri » Ea este tânăra ucisă de urs la Bușteni. Avea tot viitorul în față. Tocmai ce absolvise liceul

Ea este tânăra ucisă de urs la Bușteni. Avea tot viitorul în față. Tocmai ce absolvise liceul

GALERIE FOTO (5) Tânăra ucisă de urs. Foto: Facebook

Diana, o tânără de 19 ani din Iași, și-a găsit sfârșitul marți, în jurul prânzului, pe traseul montan Jepii Mici din Bucegi. Mare iubitoare a muntelui, Diana se afla într-o drumeție cu iubitul ei când a fost atacată de un urs. Tragedia a avut loc sub privirile îngrozite ale iubitului său, care a fost martor neputincios la atacul sălbăticiunii.

Atac brutal al ursului

În timp ce se plimbau pe poteca montană, ursul a ieșit brusc dintre copaci și a prins-o pe Diana de picior. În încercarea disperată de a scăpa, atât tânăra, cât și ursul s-au prăbușit într-o râpă adâncă de 120 de metri. Iubitul fetei, șocat și speriat, a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutorul autorităților. „Un urs a atacat-o pe prietena mea!”, a fost apelul disperat al băiatului către salvatori.

Salvatorii  au intervenit de urgență

Salvamontiștii au ajuns rapid la fața locului, găsindu-l pe tânăr în stare de șoc. L-au coborât în siguranță în stațiunea Bușteni, unde a fost preluat de polițiști pentru a da declarații. În sprijinul salvatorilor montani a fost trimis și un elicopter SMURD. După câteva minute de căutări, în pârâul care separă două stânci, la 120 de metri adâncime, salvamontiștii au observat bucăți din hainele fetei. „A fost contratimp, pentru că apelul inițial a venit drept persoană atacată de urs și ne-am grăbit foarte tare”, a explicat Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Bușteni.

Recuperarea trupului neînsuflețit

Doar după ce ursul a fost împușcat, salvamontiștii au reușit să recupereze trupul fără viață al Dianei. Zona în care s-a petrecut tragedia este cunoscută pentru aparițiile frecvente ale urșilor, însă salvamontiștii au subliniat că acest exemplar era extrem de agresiv.

Cunoscuții Dianei sunt cutremurați în urma veștii tragediei. O vecină povestește că tânăra provenea dintr-o familie bună și era o fată extrem de cuminte și frumoasă. „Era o fată foarte respectuoasă și iubitoare. Toată lumea o cunoștea și o aprecia”, a spus vecina. Diana, pasionată de fotografie și proaspăt absolventă de liceu, avea toată viața înainte. Destinul ei a fost însă curmat brusc, lăsând în urmă o familie îndurerată și o comunitate în șoc.

Măsuri de siguranță pe traseele montane

Această tragedie subliniază necesitatea unor măsuri mai stricte de siguranță pe traseele montane frecventate de turiști. Autoritățile locale și administratorii parcurilor naturale sunt îndemnați să implementeze programe de educare și informare pentru turiști, precum și să asigure prezența echipelor de intervenție rapidă în caz de urgență. Prevenirea și gestionarea întâlnirilor cu animalele sălbatice devin priorități esențiale pentru siguranța turiștilor.

Tragedia de pe traseul montan Jepii Mici din Bucegi, în care Diana, o tânără de 19 ani, și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un urs, a zguduit comunitatea și a subliniat importanța măsurilor de siguranță în zonele montane. Iubirea ei pentru munte și pasiunea pentru fotografie au fost brusc întrerupte de o tragedie imensă. Această pierdere ne reamintește de pericolele potențiale din natură și de necesitatea de a fi mereu vigilenți și pregătiți în fața imprevizibilului. Diana va rămâne în amintirile celor care au cunoscut-o ca o tânără vibrantă, plină de viață și pasiune.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: