Redactia.ro
Home » Știri » Economistul Robert Solow, laureat al Premiului Nobel, a murit la 99 de ani

Economistul Robert Solow, laureat al Premiului Nobel, a murit la 99 de ani

Economistul Robert Solow, laureat al Premiului Nobel, a murit la 99 de ani. Iată detaliile!

Robert Solow a murit la 99 de ani

Robert Solow, faimosul economist american laureat al Premiului Nobel pentru Economie în 1987, a încetat din viață la vârsta de 99 de ani. Solow a fost cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul teoriei creșterii economice și pentru modelul Solow, care a devenit un element fundamental al manualelor de macroeconomie, potrivit Time.com

Robert Solow a fost laureat al Premiului Nobel

Născut în august 1924 în Brooklyn, Solow și-a petrecut cea mai mare parte a carierei ca profesor de economie la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), unde a rămas până la pensionare în 1985. Paul Samuelson, laureat al Premiului Nobel în 1970, l-a descris pe Solow ca fiind „economistul economistului desăvârșit.”

Modelul Solow, care își poartă numele, a evidențiat rolul inovației tehnologice și capacitatea economiilor de a se adapta la aceasta ca forță supremă pentru o prosperitate economică sustenabilă. Solow a subliniat, de asemenea, importanța guvernelor în protejarea cetățenilor de crizele economice.

În discursul său de acceptare a premiului Nobel, Solow a menționat că anii petrecuți în armată l-au format și au contribuit la caracterul său. A fost consilierul de doctorat al unor viitori economiști de marcă, iar impactul său la MIT a fost semnificativ.

Mario Draghi, fostul președinte al Băncii Centrale Europene și fost prim-ministru italian, a finalizat doctoratul sub îndrumarea lui Solow și a colegului său, Franco Modigliani.

Solow a fost apreciat nu doar pentru contribuțiile sale academice, ci și pentru personalitatea sa generoasă și umorul său. Moartea sa lasă un gol în lumea economică, iar colegii și studenții îl vor rememora ca pe un mentor strălucit și un prieten de încredere.

 

Sursa foto: Time.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: