Redactia.ro
Home » Știri » Educația sexuală în școli se va face doar cu acordul părinților. Autoritățile au intervenit

Educația sexuală în școli se va face doar cu acordul părinților. Autoritățile au intervenit

Educația sexuală în școli

Klaus Iohannis a făcut o sesizare cu privire la actul normativ care modifică legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului, dar Curtea Constituțională a respins această sesizare joi.

Educația sexuală în școli se va face doar cu acordul părinților. Autoritățile au intervenit

Președintele Klaus Iohannis a făcut o sesizare asupra actului normativ care modifică legea care prevede protecția și promovarea drepturilor copilului. Curtea Constituțională a României a respins joi sesizarea și a constatat că este constituțională, în raport cu criticile formulate.

A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, se arată decizie.

Sesizerea prevede că în unitățile de învățământ se vor derula, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, programe de educație pentru viață, inclusiv de educație sanitară, pentru a combate contractarea bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității fetelor de până în 18 ani.

Conform președintelui, din redactare nu reiese dacă norma stabilește că programele de educație pentru viață sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală sau că educația sanitară este cea în vederea prevenirii acestora.

La ce se referă legea?

Iohannis a declarat că legea se referă la programe de educație sanitară, înlocuind termenul folosit de programe de educație sexuală, susținând că acest termen nou impunea modificarea corespunzătoare a tuturor celorlalte prevederi din Legea nr.272/2004.

Prin modul în care a fost adoptată, precum şi prin conţinutul normativ, legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine dispoziţiilor art. 1 alin. (3) şi alin. (5) din Legea fundamentală, precum şi prevederilor art. 61 coroborat cu art. 75 alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) prin raportare la art. 73 alin. (3) din Constituţie”, susţinea Iohannis în sesizare.

Inițiativa legislativă conține zece articole și aducea Legii nr. 272/2004 un număr de 40 modificări și completări. Camera Deputaților a amendat actul normativ, intervenind legislativ asupra a 63 de texte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: