Redactia.ro
Home » Știri » Ei sunt seniorii care încasează cele mai mari pensii din România! Câți bani le intră lunar în cont

Ei sunt seniorii care încasează cele mai mari pensii din România! Câți bani le intră lunar în cont

În România, diferența dintre pensia medie și cea mai mare pensie a ajuns la niveluri surprinzătoare. Începând cu 2024, cel mai mare venit din pensie a depășit pragul de 100.000 de lei brut lunar, un fapt care evidențiază discrepanțe semnificative în sistemul de pensii din țară. În timp ce pensia medie se situează la aproximativ 2.300 de lei, există persoane care beneficiază de pensii cu valori nete ce depășesc cu mult acest nivel.

Discrepanța dintre cea mai mare pensie și pensia medie în România ridică întrebări importante despre echitatea și sustenabilitatea sistemului de pensii. În timp ce majoritatea pensionarilor trăiesc cu o pensie medie de aproape 2.300 de lei, o minoritate beneficiază de sume exorbitante. Această situație evidențiază nevoia unei reforme în sistemul de pensii, care să asigure o distribuție mai echitabilă a resurselor și să abordeze provocările demografice și economice ale țării.

Cea mai mare pensie din România

Cea mai mare pensie înregistrată în România a trecut de pragul de 100.000 de lei brut lunar, ajungând la o sumă impresionantă chiar și după deducerea impozitelor. Beneficiarul acestei pensii este un fost bancher, care primește în mână aproape 96.000 de lei lunar. A

ceastă sumă rezultă după oprirea a aproximativ 13.000 de lei de către stat, dintr-o valoare brută de peste 108.000 de lei. Conform legislației actuale, se aplică un prag neimpozabil de 2.000 de lei, urmat de o impozitare de 10% pentru suma restantă, rezultând un net apropiat de 19.000 de euro pe lună.

Topul pensiilor în România

Analizând topul celor mai mari pensii din țară, observăm că următorii patru pensionari după fostul bancher primesc sume considerabile, care depășesc 60.000 de lei net lunar. Aceste pensii reflectă contribuția semnificativă a beneficiarilor la bugetul de stat pe parcursul carierei lor. În acest top, al doilea cel mai mare venit din pensie depășește 71.000 de lei lunar, iar al treilea se apropie de 70.000 de lei. Pozițiile 4 și 5 sunt ocupate de pensionari care încasează între 65.000 și 60.000 de lei lunar, după aplicarea tuturor prevederilor legale.

De menționat este că pensiile din România au înregistrat o creștere generală de 13,8% la începutul anului 2024, iar o nouă majorare este așteptată în luna septembrie, odată cu intrarea în vigoare a unei noi legi a pensiilor. Această creștere, deși benefică pentru majoritatea pensionarilor, accentuează și mai mult diferențele între pensiile medii și cele de top.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: