Redactia.ro
Home » Știri » El este cel mai bătrân câine din lume! Bobi a intrat în Cartea Recordurilor

El este cel mai bătrân câine din lume! Bobi a intrat în Cartea Recordurilor

El este cel mai bătrân câine din lume! Bobi a intrat în Cartea Recordurilor. Iată detaliile!

Bobi este cel mai bătrân câine din lume!

Conform Guinness World Records, Bobi este cel mai bătrân câine din lume, având 30 de ani și 268 de zile. Acesta este și cel mai bătrân câine care a trăit vreodată. Câinele este de rasă pură,  portugheză Rafeiro do Alentejo, fiind un câine de pază care a trăit de două ori mai mult decât durata de viață preconizată, de 12-14 ani.

În acest fel, câinele a doborât un record care fusese deținut anterior de câinele australian Bluey.

Proprietarul Leonel Costa, care avea doar 8 ani când Bobi s-a născut, pe 11 mai 1992, a declarat în cadrul proclamației că „Bobi a fost un campion pentru o perioadă extrem de lungă de timp, doar el își dă seama cum a rezistat, nu ar trebui să fie simplu pentru că speranța de viață a câinelui mediu nu este deosebit de mare și, în cazul în care ar fi vorbit, nimeni în afară de el nu ar putea înțelege această realizare”. Mama lui Bobi, Gira, a trăit până la vârsta de 18 ani, în timp ce Chicote, un alt câine deținut de familie, a supraviețuit o perioadă considerabilă de timp.

Părinții au rămas șocați de cât de mulți pui aveau în curte, motiv pentru care Costa și sora lui au crezut că Bobi va fi alungat, dar l-au descoperit pe Bobi încă în viață, ascuns în siguranță sub o grămadă de bușteni.

Știam că atunci când câinele își deschide ochii, părinții mei nu îl vor mai îngropa”, a spus el pentru Guinness World Records. „Se știa că acest act nu putea sau ar trebui făcut.”

Costa: „Ce am mâncat noi, a mâncat și el”,

Potrivit declarației, Bobi a crescut într-un mediu „foarte plăcut”, înconjurat de multe animale și plimbându-se după bunul plac prin pădurile din apropierea casei.

Costa atribuie o mare parte din longevitatea animalului său de companie afinității sale de a mânca mâncare umană și „cadrului calm și liniștit” în care a fost crescut.

„Ce am mâncat noi, a mâncat și el”, a explicat Costa. „Între o cutie de hrană sau o bucată de carne, Bobi nu ezită și nu aleagă ceea ce mâncam și noi.”

Bobi și-a pierdut o parte din îndrăzneală odată cu vârsta. Ca urmare a vederii sale slăbite, are probleme de mers și ocazional se lovește de lucruri. După cină, trage un pui de somn și își petrece mult timp relaxându-se pe terasă cu cei patru prieteni felini ai săi.

În 2018, câinele a experimentat „o singură panică semnificativă”, ajungând în camera medicală după ce a alunecat și a avut probleme de respirație. Cu toate acestea, examinările de rutină la medicul veterinar „au arătat în mod constant că se descurcă excelent pentru vârsta sa înaintată”, a adăugat Costa.

„Suntem extrem de recunoscători că îl avem pe Bobi în rutina noastră zilnică”, a mai spus el. 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: