Redactia.ro
Home » Știri » El este polițistul erou care a salvat un bărbat din incendiu, la Constanța. Cum a acționat

El este polițistul erou care a salvat un bărbat din incendiu, la Constanța. Cum a acționat

GALERIE FOTO (3) politist

Agentul principal de poliție Răzvan Florin Ghircuș, din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție, se afla în timpul liber când a trecut joi, 16 martie 2023, pe lângă un bloc incendiat din Constanța.

Chiar dacă nu purta uniforma și era în afara programului, tânărul polițist a decis să-și facă datoria de om al legii și a sărit să scoată victimele din incendiu.

Polițistul se afla în timpul liber

Fără să stea pe gânduri, agentul a intervenit pentru salvarea vieții unui bărbat aflat într-un apartament cuprins de flăcări.

„A observat că dintr-un apartament situat la parterul blocului iese fum. Polițistul a tras imediat autoturismul pe dreapta, a coborât și a alergat spre locul incendiului.”, transmite IPJ Constanța.

În fața blocului, pe stradă, se aflau mai multe persoane agitate, care arătau spre apartamentul din care ieșea fum. Polițistul a întrebat dacă este cineva înăuntru și i s-a răspuns că în apartamentul respectiv se află un bărbat.

Agentul de poliție a apelat imediat SNUAU 112, pentru a sesiza incendiul și a solicita sprijin, apoi s-a apropiat de fereastra deschisă a locuinței și a văzut, în interior, un bărbat, de aproximativ 45 de ani.

Polițistul a reușit să convingă un bărbat să iasă din apartamentul aflat în flăcări

Polițistul a strigat la el să iasă din locuință, pentru că fumul devenea din ce în ce mai gros, aerul era irespirabil, iar flăcările amenințau să cuprindă întregul apartament. Bărbatul refuza, deoarece își căuta fratele bolnav, despre care credea că se află în casă.

În vreme ce pericolul creștea odată cu flăcările, polițistul a reușit să-l convingă pe acesta să se îndrepte spre ieșire. Apoi, a intrat în scara blocului, preluându-l pe bărbatul care tocmai ieșea din locuință.

Agentul principal de poliție Răzvan Florin Ghircuș

Acesta a primit îngrijiri medicale de la personalul ambulanței sosite la fața locului, iar acum este în afara oricărui pericol. La fel și fratele bărbatului care, în momentul izbucnirii incendiului, nu se afla în locuință.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: