Redactia.ro
Home » Știri » Elemente de muniție, găsite în casa unui bărbat din Hunedoara. Ce măsuri au luat autoritățile

Elemente de muniție, găsite în casa unui bărbat din Hunedoara. Ce măsuri au luat autoritățile

GALERIE FOTO (2)Elemente de muniție, găsite în casa unui bărbat din Hunedoara

Elemente de muniție, găsite în casa unui bărbat din Hunedoara. Un bărbat din municipiul Vulcan, județul Hunedoara, a fost reținut de către autorități după ce aceștia au găsit în casa sa peste 500 de elemente de muniție.

Elemente de muniție, găsite în casa unui bărbat din Hunedoara. Ce măsuri au luat autoritățile

În casa unui bărbat din Vulcan, județul Hunedoara, au fost găsite două pistoale cu glonț, două grenade și peste 500 de elemente de muniție. Suspectul a fost reținut preventiv de către autorități, fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. Muniția a fost descoperită în urma unor percheziții efectuate la trei adrese de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, împreună cu colegii lor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit la adresele folosite de persoana bănuită, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, care locuia fără forme legale în municipiul Vulcan: două pistoale cu glonţ şi mai multe componente de arme de diferite tipuri (peste 500 de elemente de muniţie constând în cartuşe de diferite calibre, tuburi de cartuşe şi capse de iniţiere), precum şi două elemente de muniţie tip grenade.Armele şi muniţia deţinute ilegal au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor”, găsim notat într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Oamenii legii au descoperit că armele și elementele de muniție găsite la percheziție au fost introduse ilegal în țară, în perioada octombrie-noiembrie 2021, de către un bărbat, și nu au fost declarate organelor vamale, fiind deținute fără drept de acesta. În acest caz, autoritățile continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbatului. Bărbatul reținut urmează să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive.

Bombe de război, găsite într-un sat

Și în Valea Seacă s-a făcut o astfel de descoperire. Pirotehniștii au fost chemați pentru a înlătura în siguranță muniție de război neexplodată. După cum era de așteptat, toți sătenii au fost evacuați din casele lor, pentru a limita pericolul.


Pesemne, niște săteni au fost cei care au găsit aceste proiectile și au alertat ISU. La rândul lor, pompierii au chemat pirotehniștii pentru a înlătura în siguranță cele nouă proiectile reactive de 132 de milimetri. Mai mult de atât, ulterior, s-a găsit și un motor al unei rachete.

Traficantul de arme Viktor Bout, prins de SUA cu ajutorul României

Viktor Bout, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de arme, a fost capturat de americani în 2008 cu ajutorul polițiștilor români. Una dintre firmele controlate de el a făcut afaceri cu un sponsor PSD în anii 2000. Bout, cunoscut sub porecla de „Negustorul morţii”, este personajul care a inspirat filmul „Lord of War” cu Nicolas Cage. Acesta a fost considerat de SUA și ONU printre cei mai de succes traficanți de arme la nivel mondial.

El a fost arestat la 7 martie 2008, în Thailanda, după ce unul dintre complicii săi venise în România pentru a negocia o tranzacție cu agenții americani sub acoperire. Probele obținute în urma activităților informativ operative desfășurate în România, cu sprijinul Poliției de Frontiere Romane, au condus la arestarea și incriminarea lui Viktor Bout pentru săvărșirea infracțiunii de conspirație și asociere în vederea traficării ilegale de armament către organizații teroriste străine.

Etichete: