Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea a depus contestație la decizia de extrădare în România

Elena Udrea a depus contestație la decizia de extrădare în România

Elena Udrea se află încă în arest în Bulgaria după ce a încercat să fugă de pedeapsa cu închisoare. Aceasta a depus astăzi o contestație împotriva deciziei de extrădare în România.

Moment important pentru Elena Udrea

Elena Udrea este condamnată definitv la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Aceasta este arestată de trei săptămâni în Bulgaria. Tribunalul din orașul Blagoevgrad a decis săptămâna trecută că Elena Udrea va fi extrădată în România pentru a-și ispăși pedeapsa.

Decizia se putea contesta în decursul a cinci zile, iar fostul ministru al Turismului și-a folosit astăzi dreptul acesta. Curtea de Apel din Sofia urmează să stabilească acum, data la care se va judeca contestația Elenei Udrea.

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, a invocate faptul că Elena Udrea nu mai poate folosi drept strategie de apărare condițiile improprii din arestul din România, odată respinse.

„Având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, dar și ținând cont de faptul că este o persoană cu vulnerabilități, Elena Udrea va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip”, a transmis Cosmin Dorobanțu.

În ce condiții își va ispăși pedeapsa Elena Udrea, în închisoare, în România

„Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfacuta de televizoru primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește. Elena Udrea nu mai poate invoca drept strategie de apărare condițiile improprii din arestul din România pentru că Administrația Națională a Penitenciarelor a trimis deja documente oficiale la primul termen prin care au precizat că Elena Udrea va sta în condiții bune.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducreea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiin infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: