Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea e de negăsit. Fosta politiciană este dată oficial în urmărire

Elena Udrea e de negăsit. Fosta politiciană este dată oficial în urmărire

GALERIE FOTO (2) Elena Udrea de negasit.

Elena Udrea e de negăsit. Fosta politiciană a fost condamnată joi, 7 aprilie, la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost luată de instanța supremă în dosarul Gala Buta și este definitică și irevocabilă. La acest moment, Elena Udrea este dată în urmărire, având în vedere că aceasta nu a fost găsită de autorități.

 Elena Udrea e de negăsit. Fosta politiciană este dată oficial în urmărire

Update 18.00 Poliția Română confirmă că Elena Udrea a ieșit din țară în această dimineață și subliniează că nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții. Potrivit Antena 3, aceasta ar fi plecat deja din România pe la Vama Giurgiu, chiar de dimineață, după ce instanța a decis că aceasta trebuie să execute 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea, fostul ministrul al Turismului, a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă și irevocabilă. Autoritățile au mers astăzi acasă la Elena Udrea, dar fosta politiciană nu se afla acasă. Conform IGPR, Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, iar autoritățile o caută în momentul de față. Aceasta nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia. „Împotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani inchisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu”, este mesajul postat la rubrica „persoane urmărite” de pe site-ul IGPR.

Condamnarea Elenei Udrea la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă după ce ICCJ a respins joi contestația în anulare depusă de aceasta.

Elena Udresa este încadrată de alți trei fugari, Badea Abel, condamnat pentru infracțiuni la regimul circulației, Bratu Gheorghe Constantin, condamnat pentru furt, și Filip Cosmin Titu, condamnat pentru furt din locuințe. Conform unor surse, fosta politiciană ar fi ieșit prin țară prin vama Giurgiu, joi dimineața, înainte de condamnare.

Elena Udrea a fost condamnată joi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Decizie e definitivă. Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 de lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Națională pentru Turism și să achite 600.000 de euro către martorul Corin Boian și 300.000 de euro către martorul Adrian Gărdean. Dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA Marius Bulancea, care a anchetat modul în care a fost organizat din bani publici meciul de box din 2011 de la Romexpo dintre Lucian Bute și francezul Jean-Paul Mendy pentru centura de campion IBF la categoria supermijlocie. Potrivit procurorilor DNA, Udrea ar fi hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după ce le-a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: