Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea rămâne în arestul din Bulgaria până săptămâna viitoare! Ministerul Justiţiei nu e implicat în procedură

Elena Udrea rămâne în arestul din Bulgaria până săptămâna viitoare! Ministerul Justiţiei nu e implicat în procedură

GALERIE FOTO (6)

Elena Udrea rămâne în arest sub supravegherea autorităților din Bulgaria, cel puțin până luni, 11 aprilie. Autoritățile bulgare au decis ca abia săptămâna viitoare să tranșeze în justiție extrădarea fostei ministru din România.

UPDATE 16:00 Elena Udrea a fost dusă în fața instanței judecătorești din Bulgaria. Din primele imagini surprinse, fostul ministrul al Turismului are o atitudine sobră, nedorind să comunice cu jurnaliștii români prezenți acolo.

UPDATE 14:00 Elena Udrea se află în drum spre instanță, au declarat sursele judiciare pentru G4Media.

Decizia aparține autorităților din Bulgaria și este de ultim moment. Deși, s-a spus că această procedură va avea loc la începutul săptămânii viitoare, deoarece procurării obținuseră o prelungire a ordonanței de arestare pentru 72 de ore. Este posibil ca  actele întocmite de autoritățile bulgaresă fi fost finalizate mai rapid, înainte de termenul prevăzut în ordonanță.

Prima noapte în arest

Elena Udrea și-a petrecut toată noaptea în spatele gratiilor, într-un sediu al poliției bulgare de frontieră.
Grănicerii bulgari au prins-o ieri, în timp ce încerca să fugă tocmai în Grecia, prin vama Kulata, la doar câteva ore, de când judecătorii Instanței Supreme au decis condamnarea ei la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Cătălin Predoiu: „Ministerul Justiţiei nu e implicat în procedură”

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susținut, vineri că ministerul pe care îl conduce nu se ocupă de procesul de aducere a Elenei Udrea, în țară, punctând faptul că fostul ministru este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei după extrădare:

„Ministerul Justiţiei nu are o echipă trimisă acolo, pentru că nu e implicat în procedură. (…) Este în atribuţia noastră să sprijinim acest proces la cerere. Deci, dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente, aşa scrie procedura, atunci se implică şi Ministerul Justiţiei, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdată, ea este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei”, a declarat Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiţiei.
„Împotriva numitei Udrea Elena-Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu”, se arată pe site-ul Poliţiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: