Redactia.ro
Home » Știri » Elevii de zece la Examenele Naționale, premiați de Guvern! Câți bani primesc aceștia

Elevii de zece la Examenele Naționale, premiați de Guvern! Câți bani primesc aceștia

Examenele Naționale 2022 au ajuns la final. Deși s-au înregistrat foarte multe rezultate proaste, au existat și cazuri în care elevii au reușit să obțină nota maximă la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Se pare că toată dedicarea elevilor nu a fost în zadar. Elevii de 10 vor fi răsplătiți pentru meritele lor de către autorități.

Elevii de zece la examenele naționale, premiați de Guvern! Câți bani primesc aceștia

Unele județe ale țării cu elevi de zece la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor primi bani pentru rezultatele obținute. De exemplu, elevii din Târgu-Jiu vor primi câte 10.000 de lei fiecare din partea municipalității. Pe de altă parte, elevii de zece din Dolj vor primi suma de 2.500 de lei.

Și elevii din Suceava vor fi felicitați și premiați pentru reușita lor. 3.000 de lei vor primi cei care au obținut media zece la Evaluarea Națională, timp în care liceenii cu aceiași medie la examenul de Bacalaureat vor primi câte 5.000 de lei. Și elevii din Alba și Galați vor primi astfel de recompense, potrivit Observator. 

Ministrul Educației, nemulțumit de unele rezultate de la Examenele Naționale 2022

În 74 din totalul liceelor din România a fost înregistrată o promovabilitate de 100 la sută. În același timp, în alte 42 de unități de învățământ promovabilitatea s-a aflat la zero la sută.

Alte 11 licee de pe teritoriul României au avut doar un singur elev care a reușit să promoveze examenul de bacalaureat, arată statisticile prezentate de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Din păcate, avem un număr de 42 de licee din totalul de 1.393 în care promovare a fost zero. (…) Am avut alte 11 licee în care un singur candidat a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat.

Avem probleme foarte grave la nivelul acestor licee. Nu poate fi doar vina elevilor. Cu siguranţă acolo procesul de predare-învăţare trebuie să fie mult îmbunătăţit”, a declarat Sorin Cîmpeanu, după afișarea rezultatelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: