Redactia.ro
Home » Știri » Elisabeta a II-a a Marii Britanii a jucat într-unul dintre filmele cu James Bond

Elisabeta a II-a a Marii Britanii a jucat într-unul dintre filmele cu James Bond

Majestatea sa a jucat într-un scurt videoclip realizat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, în 2012. Daniel Craig își reia rolul de agent secret britanic James Bond în timp ce o însoțește pe Majestatea Sa Regina la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012.

Ceremonia a inclus și apariții ale lui Mr. Bean, Monty Python și o re-imaginare a Revoluției Industriale Britanice.

La fiecare doi ani, cei mai buni sportivi ai lumii se adună la Jocurile Olimpice – o sărbătoare spectaculoasă a excelenței sportive care captează atenția a miliarde de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, Jocurile sunt mult mai mult decât sport. Ele aduc la viață valorile olimpice și oferă o arenă globală pentru o combinație unică de sport, cultură, educație și ceremonii.

La Jocurile Olimpice de la Londra 2012, aproximativ 10.500 de sportivi din 204 țări au concurat în 26 de sporturi diferite, cuprinzând 302 evenimente cu medalii. Indiferent dacă sportivii au căștigat sau nu o medalie, se pot numi pentru totdeauna olimpici. Competițiile sportive sunt, fără îndoială, punctul central al Jocurilor Olimpice, iar participarea la jocuri este scopul final pentru majoritatea sportivilor.

Date despre Regina Elisabeta a II-a

Elisabeta a II-a, pe numele său Elizabeth Alexandra Mary, s-a născut pe 21 aprilie 1926, Londra Mare, Anglia, Regatul Unit și s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022, la Balmoral Castle, Scoția, Regatul Unit. A fost regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord din 1952 până în ultima clipă a existenței sale.

Elisabeta s-a născut în Mayfair, Londra, fiind primul copil al ducelui și ducesei de York (mai târziu regele George al VI-lea și regina Elisabeta). Tatăl ei a urcat pe tron după abdicarea fratelui său, regele Eduard al VIII-lea, în 1936, moment din care ea a devenit moștenitoarea prezumtivă.

A avut parte de o educație privată, acasă, și a început să își asume sarcini publice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar. În 1947 s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și Danemarcei, cu care a avut patru copii: Charles al III-lea, Anne, Prințesă Regală, Andrew, Duce de York și Edward, Conte de Wessex. A fost căsătorită cu prințul Philip timp de 73 de ani, până la moartea acestuia, la 9 aprilie 2021.

Când tatăl ei a murit în februarie 1952, Elisabeta a devenit conducătoare a Commonwealth-ului și regină a șapte țări independente ale Commonwealth-ului: Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Pakistan și Ceylon. Ea a domnit ca monarh constituțional în vremea unor schimbări politice majore, cum ar fi decolonizarea Africii, descentralizarea puterii în Regatul Unit, aderarea Regatului Unit la Comunitățile Europene și Brexit.

Printre numeroasele sale vizite și întâlniri istorice se numără o vizită de stat în Republica Irlanda și întâlniri cu cinci papi. Printre evenimentele semnificative se numără încoronarea din 1953, celebrarea Jubileului de Argint, de Aur, de Diamant și de Platină în 1977, 2002, 2012 și 2022. A fost cel mai longeviv monarh britanic, cel mai în vârstă și mai longeviv șef de stat în exercițiu și al doilea monarh suveran ca lungime a domniei din istoria lumii (după Ludovic al XIV-lea al Franței).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: