Redactia.ro
Home » Știri » Elon Musk, pregătit să doneze 6 miliarde de dolari pentru a pune capăt foametei

Elon Musk, pregătit să doneze 6 miliarde de dolari pentru a pune capăt foametei

Elon Musk îşi poate testa cipurile pe oameni! Compania Neuralink a obținut aprobarea de a selecta pacienți cu paralizie

Pe lângă situație epidemiologică alarmantă cu care umanitatea se confruntă în acest moment, o altă problemă teribilă ia zilnic viața a mii de oameni: foametea. David Beasley, director al World Food Programme al ONU, a lansat în urmă cu o săptămână o provocare surprinzătoare celor mai bogați doi oameni din lume, Elon Musk și Jeffrey Bezos. Fondatorul Tesla i-a răspuns, iar gestul pe care este gata să-l facă este uimitor: acceptă să doneze 6 milioane de dolari dacă i se va dovedi că banii vor pune capăt foametei mondiale. 

Elon Musk deține în acest moment titlul de „cel mai bogat om din lume”, având o avere estimată la peste 300 de miliarde de dolari. Fire nonconformistă și foarte ambițioasă, este cunoscut pentru activitatea sa de la Tesla și Space X, firmele care i-au adus venituri incredibile în ultimii ani.

Elon Musk și Jeffrey Bezos, invitați să-și doneze din avere pentru a opri foametea

În urmă cu o săptămână, David Beasley, director al World Food Programme al ONU, a ținut un discurs impresionant despre milioanele de victime care mor an de an datorită lipsei de hrană. Acesta a venit cu o soluție neașteptată, invitându-i pe Elon Musk și Jeffrey Bezos să facă o donație de 6 miliarde de dolari, care ar putea pune capăt acestei situații teribile. Conform spuselor sale, nu mai puțin de 42 de milioane de oameni ar putea fi salvați, mai ales că aceștia „vor muri cu adevărat de foame dacă nu-i vom ajuta”.

„Nu este complicat. Nu le cer să facă asta zilnic, în fiecare săptămână, în fiecare an. Averile celor mai mari 400 de miliardari din SUA au crescut cu 1,8 trilioane de dolari anul trecut. Tot ce le cer este 0,36% din creșterea netă. Eu sunt pentru ca oamenii să facă bani, dar Dumnezeu știe că sunt cu totul pentru ajutorarea oamenilor aflați acum la mare nevoie. Lumea este la ananghie.”, a declarat la CNN directorul World Food Programme al ONU.

Invitația sa nu a rămas fără răspuns din partea lui Elon Musk, care este dispus să accepte propunerea. Omul de afaceri intenționează să vândă acțiuni Tesla în valoare de 6 milioane de dolari, însă are și o condiție. Își dorește ca Beasley să demonstreze că această sumă de bani va fi suficientă pentru a rezolva această criză alimentară, iar gestul său a surprins pe toată lumea.

Totuși, Musk mai are o condiție care ar trebui îndeplinită. În cazul în care va face donația, își dorește să aibă control asupra modului în care vor fi utilizați banii.

Ce răspuns a primit Elon Musk din partea ONU

La puțin timp după ce Elon Musk și-a făcut publică declarația, răspunsul ONU nu a întârziat să apară. David Beasley l-a asigurat pe afaceristul Tesla că toate condițiile sale vor putea fi îndeplinite, așa că își poate pune toate încrederea în echipele care se ocupă zilnic de salvarea a milioane de vieți.

„Pot să te asigur că avem toate sistemele necesare pentru transparență și răspundere în fața oricui. Echipa ta poate verifica și să lucreze cu noi, ca să ai toată încrederea.”, i-a transmis acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: