Redactia.ro
Home » Știri » Elon Musk România. Miliardarul, rămas uimit de steagul nostru. Ce declarații a făcut

Elon Musk România. Miliardarul, rămas uimit de steagul nostru. Ce declarații a făcut

Elon Musk România. Miliardarul, rămas uimit de steagul nostru

Elon Musk România. Miliardarul a rămas uimit de steagul nostru. Poate că puțini cunosc această informație care l-a surprins pe Musk și care l-a făcut imediat să lase un Tweet. Iată ce declarații a făcut.

Elon Musk România. Miliardarul, rămas uimit de steagul nostru. Ce declarații a făcut

Un detaliu despre România l-a surprins pe miliardarul Elon Musk, care conduce companiile Tesla, SpaceX, Neuralink și The Boring Company. Fondatorul Tesla a rămas de-a dreptul uimit după ce a descoperit că România și Ciad au steaguri asemănătoare. Ciad sau Republica Ciad este o țară situată în centrul Africii, a cărei capitală este orașul N’Djamena. Practic, drapelul României nu este doar al României.

„De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?”, a scris Elon Musk pe Twitter, alături de o poză în care apar cele două drapeluri, cel al României și cel al Ciadului.

Diferența dintre cele două steaguri este doar nuanța celor trei culori. Mai mult decât atât, Ciadul îl revendică. Statul se plânge, în tăcere, de mai bine de 30 de ani că autorităţile de la Bucureşti i-au „furat” drapelul tricolor şi că nu par deloc că regretă asta. Este o chestiune supărătoare pentru specialiştii în vexilologie (ramură a istoriei care studiază steagurile din diverse epoci şi ţări, n.r.), afirmă Drew Hinshaw, reporter al publicaţiei The Wall Street Journal.

Care e adevărul? Politicienii români, care au adoptat acest steag în 1989, spun că erau la curent cu faptul că Ciadul folosea deja drapelul în culorile roşu, galben şi albastru. Preşedintele francez din acea vreme, François Mitterrand, a încercat să îi convingă pe români să renunţe la idee.

„Însă existau lucruri mult mai importante care ne interesau în acea vreme”, a spus preşedintele României de atunci, Ion Iliescu.

În rândul tuturor instituţiilor pe care ordinea mondială modernă le-a înfiinţat pentru a calma furia naţionalismului nu există nicio organizaţie care să fie autorizată pentru a interveni atunci când o ţară nu este de acord cu drapelul unui alt stat, conform Digi24.

Elon Musk România. Miliardarul, rămas uimit de steagul nostru
Foto: Getty
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: