Redactia.ro
Home » Homepage » Emil Constantinescu, dus de urgență la spital. Care e starea fostului președinte

Emil Constantinescu, dus de urgență la spital. Care e starea fostului președinte

Emil Constantinescu

Fostul președinte Emil Constantinescu a fost dus de urgență la Spitalul Elias, vineri după amiază.

UPDATE Emil Constantinescu a fost la spital pentru a-şi face analizele de rutină, aşa cum procedează în fiecare an, se arată într-un comunicat transmis vineri de la Cabinetul fostului preşedinte al României.

În comunicat se menţionează că ştirea apărută în presă conform căreia Emil Constantinescu a fost internat de urgenţă, acuzând grave probleme de sănătate, este falsă.

„Preşedintele Constantinescu şi-a făcut, într-adevăr, analizele de rutină, aşa cum procedează în fiecare an. Mai mult, în ultima perioadă, nu a fost ‘spitalizat de mai multe ori’, aşa cum s-a scris, ci a fost supus unor investigaţii medicale, necesare şi obligatorii, în perioada de convalescenţă după gripa pe care a contractat-o”, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, în 10 decembrie, Emil Constantinescu a participat, la BNR, la prezentarea volumului 3 al trilogiei „Resursele minerale ale României. Resurse energetice”, precum şi la lansarea cărţii „România în timpul administraţiei Emil Constantinescu”, scrisă de istoricul Alex Mihai Stoenescu.

Luni fostul şef de stat va fi prezent la şedinţa solemnă a Parlamentului, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Totodată, în cursul săptămânii viitoare, el va participa la evenimentul organizat de Guvern – „30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989” şi va fi prezent la ceremonia de depunere a jurământului, în Parlamentul României, de către preşedintele Klaus Iohannis, se mai arată în comunicat.

Știrea inițială

Emil Constantinescu acuza dureri abdominale. Potrivit unor surse medicale citate de Agerpres, fostului șef al statului i s-a făcut o tomografie abdominală pentru stabilirea diagnosticului.

Emil Constantinescu, în vârstă de 80 de ani, a fost președinte al României în perioada 1996-2000.

 

Loading...