Redactia.ro
Home » Știri » Emmanuel Macron: războiul din Ucraina, „ales” de Putin va reprezenta „semnalul unei schimbări de epocă”

Emmanuel Macron: războiul din Ucraina, „ales” de Putin va reprezenta „semnalul unei schimbări de epocă”

Emmanuel Macron a ținut un discurs poporului său, prin care a explicat cum războiul din Ucraina a fost o alegere a lui Vladimir Putin. Mai mult, a argumentat cât de importantă este uniunea dintre statele europene în aceste momente dificile.

Emmanuel Macron: războiul din Ucraina, „ales” de Putin va reprezenta „semnalul unei schimbări de epocă”

Președintele Franței și-a început discursul prin a sublinia curajul și eforturile Ucrainei din ultima săptămână. În timp ce trupele ruse bombardează orașele importante, armata ucraineană rezistă și-și apără țara.

În timp ce Vlodimir Zelenski este „fața onoarei, libertății și vitejiei”, Vladimir Putin a fost criticat pentru decizia sa de a ataca Ucraina, întrucât „a ales singur şi în mod deliberat războiul. Nu există trupe sau baze militare NATO în Ucraina. Rusia nu este agresată, ea este agresorul. Acest război este rezultatul unui spirit revanşard, născut din interpretarea revizionistă a istoriei Europei”, a explicat Emmanuel Macron.

Președintele și-a arătat și susținerea față de poporul rus, care se opune războiului în aceste momente. În timp ce conducătorul lor s-a angajat într-un conflict neprovocat, ei vor fi cei care vor suferi consecințele sancțiunilor economice și sociale ale celorlalte state.

„Nu suntem în război cu Rusia. Știm ce ne leagă de acest mare popor european care este poporul rus. Astăzi suntem alături de toți rușii care refuză să permită ca un război nedemn să se poarte în numele lor (…) De aceea am ales să rămân și voi rămâne în contact atât cât voi putea și cât va fi necesar, cu președintele Putin”, a adăugat Emmanuel Macron, care vrea să ”prevenim contagiunea și extinderea conflictului”.

Președintele Franței cred că urmează o schimbare:

„Aceste evenimente sunt semnalul unei schimbări de epocă. Democrația este pusă sub semnul întrebării în fața ochilor noștri. Libertatea noastră, cea a copiilor noștri, nu mai este un dar. Este un sistem de curaj, o luptă”, a mai transmis acesta.

Pe lângă acestea, Macron a declarat că susține ca statele europene să se depărteze de Rusia și să nu mai depindă de resursele acestui stat. Astfel, va propune o strategie prin care Europa nu va mai avea nevoie de resursele energetice rusesți.

„Nu mai putem fi dependenţi de alţii, mai ales de gazul rus. Voi pleda pentru o strategie europeană de independenţă energetică”, a subliniat Macron.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: