Redactia.ro
Home » Știri » EMOȚIONANT! O bătrână din Solotvino a trecut granița în România ca să ceară ajutor: “ Am rămas singură”

EMOȚIONANT! O bătrână din Solotvino a trecut granița în România ca să ceară ajutor: “ Am rămas singură”

GALERIE FOTO (5) O bătrână din Solotvino a trecut granița în România ca să ceară ajutor

Invazia Rusiei în Ucraina i-a determinat pe mii de ucraineni să fugă din calea războiului și să se îndrepte către țările vecine. România primește și în momentul de față, mii de refugiați ucraineni. Un moment emoționat a avut loc în Vama Sigheț, după ce o bătrânică din Solotvino a trecut granița ca să ceară ajutor.

EMOȚIONANT! O bătrână din Solotvino a trecut granița în România ca să ceară ajutor: “ Am rămas singură”

O bătrână din Solotvino, un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina, i-a emoționant pe toți cei prezenți în Vama Sigheț. Abia mergând, femeie a trecut granița în România pentru a cere ajutor. Bătrâna a declarant că nu și-a primit pensia, motiv pentru care a venit la noi să roage pe cineva să îi cumpere medicamentele necesare.

Potrivit Observatornews.ro, bătrâna, în vârstă de 75 de ani din Ucraina a rămas singură după ce fiii săi au decedat în urmă cu câțiva ani, rămânând fără niciun sprijin. „Din Ucraina, să mă ferească Dumnezeu, să nu fie nimeni ca mine. Doi feciori au murit, moşu a murit, am rămas singură. Nici bani de leacuri nu am. Cu ce să mă duc, să-mi dea oricine să-mi iau leacuri”, a mărturisit bătrâna.

O familie de vârstnici din Sibiu și-a donat pensia ca să ajute refugiații din Ucraina

Doi pensionari au mers, marți, la Crucea Roșie din Sibiu și și-au donar pensia de 3.000 de lei pentru refugiații ucraineni. Cei doi au spus că sunt prea în vârstă să meargă la graniță pentru a ajuta fizic, dar speră ca suma donată să fie de folos celor care fug din calea războiului. Gestul lor i-a impresionat pe cei de la Crucea Roșie, care au făcut public cazul lor. „În această dimineaţă, la noi, la Crucea Roşie a sosit o familie de pensionari din judeţul Sibiu, care ne-a impresionat incredibil. Au venit şi au donat o sumă considerabilă, 3.000 de lei, ceea ce pentru o familie de pensionari este mult şi au donat banii aceştia pentru refugiaţii din Ucraina, pentru cei care vor avea nevoie de ajutor”, a declarat directorul filialei „Crucea Roşie” din Sibiu, Raluca Morar, pentru Agerpres.

De asemenea, Raluca și-a adus aminte de mesajul pe care cei doi bătrâni l-au transmis. ”«Facem asta, pentru că trebuie să facem asta acum, fiecare din ce putem şi cât putem». Ne-au lăsat fără cuvinte. De obicei suntem pregătiţi ca pensionarii care vin către noi să ne ceară ajutorul. Oamenii aceştia au venit şi ne-au donat, din puţinul lor, o sumă considerabilă şi ne-au impresionat profund şi le mulţumim. Nu au vrut să facem poze, nu au vrut să facem publicitate, dar ne-au impresionat foarte mult”, a mai transmis Raluca Morar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: