Redactia.ro
Home » Știri » Erdogan, „sultanul” Turciei, pune o presiune incredibilă pe Donald Trump

Erdogan, „sultanul” Turciei, pune o presiune incredibilă pe Donald Trump

Erdogan, „sultanul” Turciei, pune o presiune incredibilă pe Donald Trump, şi îi cere şefului de stat din SUA să rezolve o problemă spinoasă.

Preşedintele american Donald Trump are autoritatea de a evita sancţiunile impuse împotriva Turciei pentru achiziţionarea de sisteme de apărare aeriană ruseşti şi ar trebui să găsească „o cale de mijloc” în această dispută, a declarat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Agerpres. Erdogan a făcut aceste declaraţii la două zile după ce Turcia, membră a NATO, a primit primul transport de componente ale avansatului sistem de apărare rusesc S-400, în pofida atenţionărilor formulate de Washington că aceasta ar putea atrage sancţiuni.

Erdogan: „Trump are autoritatea de a renunţa sau amâna CAATSA”

Potrivit postului Haberturk, Erdogan le-a spus jurnaliştilor turci că Donald Trump „are autoritatea de a renunţa sau amâna CAATSA”, referindu-se la sancţiunile SUA menite să preîntâmpine achiziţionarea de echipament militar din Rusia.

Dată fiind situaţia, Trump este cel care trebuie să găsească o cale de mijloc”, a declarat Erdogan, potrivit Haberturk. Trump a exprimat înţelegere pentru poziţia Turciei când s-a întâlnit cu Erdogan în marja summitului G20 de luna trecută din Japonia, susţinând că Ankara a achiziţionat sisteme S-400 de la Moscova pentru că fosta administraţie americană nu dorea să vândă rachete Patriot.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: