Redactia.ro
Home » Știri » Eroul cu patru lăbuțe. Cum a salvat câinele Gita viața stăpânului de 84 de ani într-o cursă contra cronometru

Eroul cu patru lăbuțe. Cum a salvat câinele Gita viața stăpânului de 84 de ani într-o cursă contra cronometru

Sursa foto: Biroul șerifului comitatul Stevens Washington

În comitatul Stevens, din nord-estul statului Washington, o cățelușă pe nume Gita, în vârstă de 13 ani, a devenit eroină după ce a reușit să își salveze stăpânul în vârstă de 84 de ani, care s-a accidentat grav la picior și nu a mai putut să se deplaseze pentru a-și lua medicamentele esențiale. Incidentul, petrecut pe 25 septembrie într-o zonă rurală, a demonstrat loialitatea și inteligența animalului, care a știut exact cum să atragă ajutorul și să-și salveze stăpânul.

O zi obișnuită care s-a transformat într-o situație critică

Totul a început într-o zi obișnuită pentru bătrânul de 84 de ani și cățelușa sa, Gita. Aceștia se aflau la cabana lor, situată într-o zonă izolată, când bărbatul s-a accidentat la picior și nu a mai fost capabil să se ridice. Având în vedere vârsta înaintată și afecțiunile medicale ale stăpânului său, acesta era dependent de anumite medicamente. Cu toate acestea, din cauza accidentării, el nu a mai putut să ajungă la medicamente, iar situația devenea tot mai gravă cu trecerea orelor.

Înțelegând că stăpânul ei este în pericol, Gita a acționat instinctiv. Fără să poată face nimic direct pentru rănile stăpânului, cățelușa a ieșit la drumul principal, în speranța de a atrage atenția unui trecător sau a unui vehicul. Într-o încercare eroică, s-a așezat direct în mijlocul drumului, blocându-l, până când un polițist local a observat-o. Deși ofițerul inițial nu a înțeles că era vorba de o urgență, comportamentul neobișnuit al Gitei l-a pus pe gânduri.

Polițistul a încercat să o urce pe Gita în mașină, dar cățelușa a refuzat să se miște, dând semne clare că își dorea să-l conducă undeva. Ofițerul a decis să lase câinele liber și să urmeze direcția în care aceasta părea să îl ghideze.

Gita a condus polițistul către stăpânul rănit

Când polițistul a decis să cerceteze zona, cățelușa a început să-l conducă pe un drum nemarcat, ce ducea către cabana stăpânului ei. Acolo, ofițerul a auzit strigătele de ajutor ale bătrânului, care fusese imobilizat de ore întregi. Mulțumită intervenției rapide și eroice a Gitei, bărbatul a fost găsit la timp, înainte ca starea sa să se agraveze și mai mult.

Bărbatul avea nevoie urgentă de medicamente, iar accidentarea l-ar fi putut pune într-o situație de viață și de moarte, dacă Gita nu ar fi reușit să atragă ajutorul la timp. „El ar fi putut avea consecințe grave dacă nu ar fi fost găsit la timp”, a declarat biroul șerifului comitatului Stevens, subliniind importanța intervenției Gitei.

Biroul șerifului a emis un comunicat în care a lăudat loialitatea și curajul câinelui. „Capacitatea Gitei de a fi „o fată bună și un adevărat erou” în momentul de nevoie al stăpânului ei, în vârstă de 84 de ani, după accidentarea sa la cabana lor pe 25 septembrie, a dus la „salvarea vieții sale în acea zi”, a declarat biroul șerifului din comitatul Stevens într-un comunicat.

Povestea lui Gita și a stăpânului său este un exemplu impresionant de devotament și inteligență din partea animalelor de companie. Nu doar cățelușa și-a dat seama că stăpânul ei este în pericol, dar a reușit să găsească o soluție ingenioasă pentru a aduce ajutor. Gestul său arată cât de strânsă poate fi legătura între un om și animalul său de companie, precum și capacitatea câinilor de a lua inițiative în situații critice.

Acest caz subliniază, de asemenea, importanța de a avea încredere în instinctele animalelor noastre de companie și de a recunoaște semnalele pe care acestea le trimit. Loialitatea și curajul de care a dat dovadă Gita sunt un exemplu emoționant despre cum animalele pot fi adevărați eroi atunci când este nevoie.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect