Redactia.ro
Home » Știri » Este alertă alimentară în România! Produsul, retras de urgenţă de la rafturile din supermarketuri. Nu-l consumaţi!

Este alertă alimentară în România! Produsul, retras de urgenţă de la rafturile din supermarketuri. Nu-l consumaţi!

program supermarket

S-a dat alertă alimentară în România! Acest produs poate fi periculos pentru persoanele alergice la arahide. Produs Nestle a fost retras de pe piaţă, întrucât poate fi periculos pentru persoanele cu alergii.

Persoanele care sunt alergice la arahide nu trebuie să consume produsul, se mai arată în comunicat.

Produsul n-are etichetă în limba română

Concret, Nestle România a decis să retragă de pe piață produsul KitKat Pops Peanut & Corn 110 grame, care nu prezintă etichetă în limba română. Acest produs este sigur pentru consum, însă nu și pentru persoanele care sunt alergice la arahide, pentru că acest produs conține pastă de arahide în compoziția sa.

Nestle România retrage şi recheamă din piaţă o cantitate limitată din produsul KitKat Pops Peanut & Corn 110g care nu prezintă etichetă în limba română. Produsul este sigur pentru consum, cu excepţia persoanelor alergice la arahide, deoarece acesta conţine în reţetă pastă de arahide”, este precizat într-un anunț postat pe pagina ANSVSA.

Așadar, persoanele care sunt alergice la arahide nu trebuie să consume acest produs. ”Pentru a primi contravaloarea produsului, cumpărătorii sunt rugaţi să păstreze produsul şi să contacteze compania, la 0800 863 785 – de luni până vineri între orele 08:00 – 21:00 sau pe e-mail la contact@ro.nestle.com”, au mai transmis autoritățile.

Datele produsului:

  • Numele produsului rechemat: KitKat Pops Peanut & Corn
  • Producător: Nestlé Bulgaria
  • Nr. lot: 30450457
  • Data expirării: 11/2023
  • Gramaj: 110g

Au fost retraşi şi pepeni

Au fost români care au avut probleme gastrice după ce au consumat pepene din piețe si magazine. Sistemul european de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a emis o alertă de sănătate după ce s-a găsit un lot de pepeni verzi plini de metomil, un pesticid neautorizat în UE, care provoacă probleme de sănătate oamenilor.

Lotul respectiv de pepeni verzi proveneau din Maroc, conform reprezentanților RASFF, și conțineau cantități mari de metomil, peste limita permisă în Uniunea Europeană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: