Redactia.ro
Home » Știri » Este complet interzis să faci asta de Sfântul Gheorghe. Vei avea parte doar de ghinion

Este complet interzis să faci asta de Sfântul Gheorghe. Vei avea parte doar de ghinion

sfantul gheorghe

În fiecare an, pe data de 23 aprilie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe, marele mucenic și purtătorul de biruință împotriva răului. Sfântul Gheorghe este comemorat încă de la începuturile religiei creștine, motiv pentru care străbunii noștri au creat o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții în jurul acestei zile sfinte. Iată ce nu trebuie să faci, sub nicio formă de Sfântul Gheorghe, dacă vrei să ai noroc.

Superstiții și tradiții de Sfântul Gheorghe

Sfântul Gheorghe este considerat unul dintre cei mai cunoscuți sfinți ai Bisericii Ortodoxe și este celebrat în întreaga lume creștină. Potrivit legendei, Sfântul Gheorghe a trăit în secolul al III-lea și a fost martirizat pentru credința sa creștină. Este recunoscut ca fiind apărătorul creștinismului împotriva răului și cel care a înfruntat cu curaj balaurul, simbol al forțelor întunecate. În cadrul cultului creștin, Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai importanți sfinți militari.

În România, sărbătorirea Sfântului Gheorghe este asociată cu o serie de tradiții și obiceiuri populare, care diferă de la o regiune la alta. În Bucovina, de exemplu, se obișnuiește ca fetele să ia apă dintr-un izvor în care au fost aruncate flori și să o aducă acasă, unde o vor folosi pentru a se spăla pe față, astfel încât să fie frumoase și sănătoase tot anul. În Muntenia, se zice că femeile care se spală cu apa de la izvorul Sfântului Gheorghe vor fi ferite de boli, iar pământul de sub izvor este considerat a fi sfânt și aducător de belșug.

În multe zone din țară, oamenii obișnuiesc să sărbătorească Sfântul Gheorghe cu mese copioase și tradiționale, cum ar fi fripturi de miel sau cozonaci îmbibați cu esență de rom. Totodată, este considerat a fi o zi norocoasă pentru plantarea legumelor și a florilor, pentru că Sfântul Gheorghe este considerat protectorul agricultorilor și grădinariilor.

Ce Nu trebuie să faci de Sfântul Gheorghe dacă vrei să fii protejat de rele

În tradiția populară românească, există unele obiceiuri și superstiții legate de Sfântul Gheorghe, iar unele dintre acestea implică lucruri pe care nu ar trebui să le faci în această zi sfântă.

Conform acestor credințe populare, în ziua Sfântului Gheorghe nu ar trebui să faci lucruri rele sau să spui minciuni, deoarece se consideră că Sfântul Gheorghe își păstrează protecția doar asupra celor care sunt sinceri și buni.

De asemenea, se spune că nu ar trebui să pleci de acasă fără să faci semnul crucii sau fără să te rogi în această zi, deoarece Sfântul Gheorghe este considerat unul dintre cei mai puternici sfinți ai Bisericii Ortodoxe și este recunoscut pentru protecția sa împotriva dușmanilor și a răului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: