Redactia.ro
Home » Știri » Este din nou doliu în cinematografie! S-a stins un actor iubit de mulți oameni

Este din nou doliu în cinematografie! S-a stins un actor iubit de mulți oameni

Doliu în lumea filmului.

Pe 22 aprilie 2024, lumea divertismentului și-a luat rămas bun de la unul dintre pionierii săi, Terry Carter, care a decedat la venerabila vârstă de 95 de ani în locuința sa din New York. Confirmarea decesului a venit din partea fiului său, care a vorbit pentru New York Times, subliniind că moartea a survenit în pace, înconjurat de familia care a dorit să organizeze o ceremonie privată pentru a plânge în liniște pierderea.

Terry Carter, un nume sinonim cu progresul și diversitatea în televiziunea americană, a lăsat o amprentă indelibilă în industria de divertisment. Începând cu mijlocul anilor 1950, Carter s-a distins ca primul actor de culoare titular într-un serial de comedie, interpretându-l pe soldatul Sugarman în „The Phil Silvers Show” timp de patru ani. Această rol a deschis drumul pentru multe alte oportunități remarcabile în cariera sa.

A murit Terry Carter

De la actorie la jurnalism, Carter a continuat să spargă bariere, devenind primul prezentator de știri TV de culoare și critic de film pentru WBZ-TV Eyewitness News din Boston între anii 1965 și 1968. Dar pentru mulți fani ai genului SF, Terry Carter va rămâne veșnic în memorie pentru rolul său iconic drept colonelul Tigh din serialul ABC „Battlestar Galactica”.

Dincolo de ecran, Terry Carter a fost un vizionar în promovarea înțelegerii interculturale și interetnice. În 1979, a fondat Consiliul pentru Imagini Pozitive, o organizație non-profit dedicată îmbunătățirii comunicării audiovizuale. Acest angajament față de diversitate și înțelegere a fost evidențiat și în lucrările sale documentare pentru PBS, axate pe subiecte istorice și culturale, precum și prin implicarea sa activă în cadrul Academiei de Arte și Științe ale Televiziunii.

Cele mai mari realizări ale lui Terry Carter

Unul dintre cele mai notabile succese ale sale a fost câștigarea unui premiu Emmy Los Angeles pentru miniseria TV „KID*S”, care a explorat provocările tinerilor adolescenți multirasiali. De asemenea, în 1988, a produs și regizat un film de televiziune dedicat legendei muzicale Duke Ellington, consolidându-și astfel reputația de pionier și inovator.

Terry Carter s-a retras din viața publică în ultimii ani, trăind în apartamentul său din New York alături de a treia soție, Etaferhu Zenebe-DeCoste, și de cei doi copii ai săi, Miguel și Melinda. Moartea sa marchează sfârșitul unei ere în televiziunea americană, dar moștenirea sa va continua să inspire generații viitoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: