Redactia.ro
Home » Sport » Este doliu în sportul românesc. A murit un fost mare baschetbalist

Este doliu în sportul românesc. A murit un fost mare baschetbalist

La vârsta de 85 de ani, Horațiu Giurgiu s-a stins din viață, lăsând în urmă o amprentă de neșters în lumea baschetului românesc. Clubul Sportiv Dinamo a anunțat joi că profesorul Horațiu Giurgiu, cunoscut și sub numele de „Bigu”, s-a stins din viață la vârsta venerabilă de 85 de ani. El a fost o legendă a baschetului românesc și a reprezentat cu mândrie culorile CS Dinamo. În anii ’60-’70, Horațiu Giurgiu a strălucit ca jucător pentru Dinamo, contribuind la câștigarea a șapte titluri naționale.

După ce și-a încheiat cariera de sportiv la vârsta de numai 33 de ani, Horațiu Giurgiu s-a dedicat antrenoratului, devenind un mentor pentru o serie de talente remarcabile precum Constantin „Titi” Popa, Gherasim Tzakis, Mircea Ivanov, Cornel Alecu și Uche Iheadindu.

Anunțul dinamoviștilor despre decesul lui Horațiu Giurgiu

Înmormântarea lui Horațiu Giurgiu va avea loc sâmbătă, marcând o tristă despărțire de o figură de marcă a baschetului românesc.

„Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a profesorului Horațiu GIURGIU (85 de ani), o legendă a baschetului românesc și a Clubului Sportiv Dinamo. Antrenorul cunoscut de apropiati sub numele de alint „Bigu” a jucat la Dinamo în anii 60-70, câștigând șapte titluri naționale. După ce a renunțat la cariera de sportiv, la numai 33 de ani, a îmbrățișat profesia de antrenor, șlefuind talente precum Constantin „Titi” Popa, Gherasim Tzakis, Mircea Ivanov, Cornel Alecu si Uche Iheadindu.
Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost comunicatul dat de CS Dinamo.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: