Redactia.ro
Home » Știri » Este oficial! Educația sexuală va fi studiată în școli conform legii adoptate astăzi

Este oficial! Educația sexuală va fi studiată în școli conform legii adoptate astăzi

Astăzi, legea educației sexuale în școli a fost adoptată în Parlament. Iată toate detaliile!

Educația sexuală va fi studiată în școli conform legii adoptate astăzi

Este oficial! De astăzi intră în vigoare legea pentru educația sexuală în școli.  Aceasta a fost adoptată de către Parlament cu 224 de voturi pentru, 49 de abțineri și un singur vot împotrivă.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 21 iunie proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, stabilind că în unităţile şcolare se vor derula sistematic din clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor, programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

La cererea preşedintelui Klaus Iohannis, deputaţii au decis să admită în parte reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

„Legea reglementează posibilitatea desemnării drept persoană care să asigure creşterea şi îngrijirea copilului, pe lângă rudele până la gradul III, şi a altor persoane faţă de care acesta a dezvoltat relaţii de ataşament sau s-a bucurat de viaţa de familie. De asemenea, legea prevede redefinirea serviciilor de tip rezidenţial, precum şi instituirea unei indemnizaţii lunare de sprijin pentru familia sau persoana care a primit în plasament sau este tutore al unui copil, pe perioada în care asigură creşterea şi îngrijirea copilului”, conform Antena 3.

În primă fază textul prevedea faptul că elevii pot urma astfel de cursuri doar cu acordul părinților.

Legea reexaminată a fost adoptată

În cererea de reexaminare se preciza că prin introducerea sintagmei „educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sanitară, textul de lege se îndepărtează de principiul promovării educaţiei pentru sănătate prevăzut în art. 3 lit. r) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.”

Deputaţii au reformulat textul, stabilind „derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: