Redactia.ro
Home » Știri » Este oficial! Școlile nu se vor redeschide fizic până la 8 februarie

Este oficial! Școlile nu se vor redeschide fizic până la 8 februarie

Schimbări majore în sistemul de învățământ! Noi reguli pentru profesori începând cu 3 septembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Guvernul a adoptat o nouă ordonanță de urgență prin care se poate suspenda învățământul în format fizic până la data de 8 februarie a acestui an. Ordonanța ar putea fi aplicată în cazul antrepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor. Cursurile online vor continua cel puțin până la această dată, anunță autoritățile. 

Școlile nu se vor redeschide fizic până la 8 februarie

Învățământul în format fizic este suspendat până la 8 februarie. Astfel, cursurile vor continua să se desfășoare în mediul online, până la această dată, după cum anunță autoritățile.

În ședința de astăzi a fost adoptată o OUG de modificare a legii 55/2020 cu un articol unic:

În perioada 11.01.2021-08.02.2021, prin excepție de la prevederile alineatului (1), în baza și sub rezerva analizei situației epidemiologice la nivel național, realizată de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și în baza CNSU, prin ordin al ministrului Educației, se poate dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în online.

Precizăm că dispozițiile prevăzute la art. 38, alin. (1) din legea 55/2020 au avut aplicabilitate până la data de 31 decembrie 2020.

În condițiile în care pandemia de Covid-19 afectează încă, după cum știm, sănătatea populației, se impune adoptarea în regim de urgență a cadrului legal care să asigure desfășurarea procesului de învățământ, astfel încât cadrele didactice și elevii să beneficieze de drepturile constituționale la învățământ și sănătate în condiții de siguranță epidemiologică, demonstrând în același timp dorința Guvernului de trecere a școlii în format clasic începând cu cel de-al II-lea semestru al anului școlar 2020-2021 sub rezerva evoluției epidemiologice”, a declarat ministrul Sorin Cîmpenau.

Ministrul a afirmat anterior acestei ordonanțe că nu exclude niciun scenariu în ceea ce privește redeschiderea școlilor.

Ministrul Educației: Vrem să redeschidem școlile

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că intenția din partea autorităților este de a redeschide școlile, astfel încât elevii să se reîntoarcă în bănci.

Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei situații: <Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021>. Am refuzat acest lucru și am spus <Nu>. Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei intervenții la Antena 3.

În cadrul intervenției, ministrul a afirmat că prin acest fapt se arată fapt că se dorește redeschiderea școlilor.  Mai mult, întrebat dacă este luată în calcul și renunțarea la examenul național pentru clasa a opta, ministrul Educației a spus că examenele vor continua să se dea ca și până acum.

„Nu am anunțat până acum și avem deja mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Națională. Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai declarat ministrul Cîmpeanu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: