Redactia.ro
Home » Știri » Este permis să faci nuntă fără nași? Un preot a explicat clar care este opinia bisericii

Este permis să faci nuntă fără nași? Un preot a explicat clar care este opinia bisericii

nunta

Căsătoria reprezintă, fără îndoială, unul dintre cele mai importante momente din viața oricărei persoane. Există o multitudine de tradiții și obiceiuri care sunt legate de acest eveniment, iar viitorii miri trebuie să ia în calcul multe aspecte pentru a planifica ziua cea mare. În cazul în care v-ați întrebat vreodată dacă se poate face nuntă fără nași, iată care este răspunsul fețelor bisericești!

Motivul pentru care nu se poate face o nuntă fără nași

Tradiția spune că un cuplu care dorește să își unească destinele în fața lui Dumnezeu poate opta pentru una, două sau chiar mai multe perechi de nași. Nu este greșită niciuna dintre variante, toate fiind acceptate de către Biserica Ortodoxă. Pe de altă parte, există și persoane care doresc să se cunune fără nași, însă acest lucru nu este acceptat de către Biserica Ortodoxă, iar preoții au explicat motivul.

„Nașii de cununie nu sunt o simplă „tradiție” ce trebuie de respectată sau care poate să nu fie respectată. Nașii de cununie sunt o „instituție”! Ei au un rol activ în cadrul slujbei Tainei Sfintei Cununii și în viața familiei care se întemeiază prin aceasta.”, este explicația unui preot.

Ce obligații au nașii

Pentru a deveni nași de cununie la o ceremonie religioasă de căsătorie, nașii trebuie să îndeplinească anumite condiții și să participe la obiceiurile specifice. Este necesar ca nașii să fie ortodocși, deoarece asistența mirilor la cununia religioasă de către nași de altă religie nu este permisă. De asemenea, se recomandă ca nașii să fie mai în vârstă decât mirii pentru a fi considerați adevărați părinți spirituali, având experiența de viață necesară pentru a o împărtăși cu cei doi tineri.

Nașii pot fi rude apropiate, cum ar fi frați, surori, veri sau cumnați, dar nu pot fi părinții mirilor. Este, de asemenea, obligatoriu ca nașii să fie cununați religios și să aibă o viață morală ireproșabilă pentru a putea fi un exemplu pentru finii lor.

În timpul ceremoniei religioase, nașii împreună cu preotul slujitor, pun inelele pe degetele mirilor, pun și iau cununiile de pe capul lor și participă la dansul din rânduiala Sfintei Taine a Cununiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: