Redactia.ro
Home » Știri » Este potabilă apa din Bucureşti? Ultimele informaţii de la Apa Nova şi ministerul Sănătăţii

Este potabilă apa din Bucureşti? Ultimele informaţii de la Apa Nova şi ministerul Sănătăţii

Este potabilă apa din Bucureşti? Ultimele informaţii de la Apa Nova şi ministerul Sănătăţii

Continuă scandalul dintre Ministerul Sănătăţii şi Apa Nova pe tema apei cu clor din Bucureşti. MS a publicat vineri informarea trimisă de DSP în seara zilei de 30 ianuarie.

Conform informării Direcţiei de Sănătate Publică, apa din Bucureşti nu trebuia folosită pentru băut, prepararea hranei sau igienei personale.

În schimb, Apa Nova a contrazis aceste informaţii, iar directorul instituţiei chiar a băut apă de la robinet joi, în faţa jurnaliştilor.

„Urmare a speculațiilor lansate în spațiul public, Ministerul Sănătății face publică informarea transmisă de Direcția Sănătate Publică a Municipiului București primită în seara de 30 ianuarie 2019 în baza căreia ministrul Sănătății,

Sorina Pintea a luat decizia de a informa cetățenii privind calitatea apei din municipiul București și de a transmite recomandările sprecialiștilor în sănătate publică referitor la consumul de apă din rețeaua publică.

Ministerul Sănătății veghează la asigurarea sănătății publice și va informa întotdeauna populația corect și transparent, cu privire la subiectele legate de asigurarea sănătății publice”, se arată în comunicatul de presă al ministerului, scrie stiripesurse.ro.

„Pana la obținerea rezultatelor finale ale probelor prelevate, specialiștii recomanda locuitorilor Capitalei ca apa din rețeaua publica sa nu fie folosita pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală”, a transmis Ministerul Sănătății, pe 30 ianuarie.

Adjunctul Apa Nova: Am propus DSP să prelevăm probe împreună din apa din Bucureşti. Ne-au refuzat.

Apa Nova a reacţionat vineri prin directorul adjunct Epsică Chiru. Acesta a precizat că a comunicat cu oficialii Direcției de Sănătate Publică doar pe WhatsApp. El mai susține că nu i-a fost solicitată comunicarea către media.

Având în vedere că existau diferențe clare între analizele ANB și DSPMB, fiind în totală contradicție cu realitatea rezultată din analizele efectuate de noi,

ANB și-a manifestat telefonic (oră 19:30) disponibilitatea către DSPMB de a efectua o campanie comună de prelevări și analize în cursul nopții, fiind refuzată de reprezentanții DSPMB pe motiv că nu au personal și echipamente disponibile în cursul nopții.

Doresc să menționez că reprezentanții DSPMB au solicitat prin fax, la ora 21:06, ca ANB să transmită un mesaj similar: ‘apa din rețeaua publică distribuită de SC Apa Nova Buc nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei și pentru igiena personală'”, a explicat reprezentantul ANB.

Poziția ANB a fost și este următoarea, subliniază Chiru:

Întrucât în perioadă de referință nu s-au înregistrat depășiri ale indicatorilor fizico-chimici pentru probele de apa prelevate din punctele fixe stabilitate cu instituția dumneavoastră pentru monitorizarea calității apei potabile ale rețelei municipale de distribuție, apreciem că emiterea comunicatului de presă propus ar fi în contradicție cu realitatea rezultată din analizele efectuate de noi”.

„Având în vedere cele menționate mai sus, apreciem că situația furnizării apei potabile în municipiul București a fost și este sub control. Apa furnizată a fost și este potabilă.

Rămânem la dispoziția tuturor autorităților interesate în vederea clarificării oricăror nelămuriri privind această situație”, a mai precizat Chiru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: