Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea momentului pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu pensiile

Este vestea momentului pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu pensiile

GALERIE FOTO (2)

Vestea momentului pentru milioane de români! Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, și Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, au adus detalii importante referitoare la prevederile PNRR în ceea ce priveşte pensiile cetăţenilor. Milioane de români trebuie să știe asta!

Este vestea momentului pentru milioane de români

Marcel Boloș a declarat că termenul limită pentru jalonul din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă privind pensiile speciale este luna decembrie. Ministrul a ținut să precizeze că până la data respectivă această problemă ar urma să fie reglementată.

Suntem în luna iulie. Jalonul are deadline luna decembrie, deci până la sfârşitul anului această problemă sigur că trebuie să fie reglementată, cel puţin aşa cum spune astăzi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar să nu uităm că în toamnă mai avem reluarea renegocierii PNRR-ului cu Comisia Europeană şi să vedem atunci care va fi mandatul cu care vom fi investiţi de către Guvern şi de către coaliţie şi, desigur, alternativele pe care le avem la îndemână. Sunt, după cum ştiţi, renegocierea şi respectarea termenului asumat prin PNRR pentru acest jalon”, susține Marcel Boloş.

Ce se întâmplă cu pensiile

Dan Cărbunaru a ținut să spună clar faptul că, legislaţia din România nu include pensiile militare ca pensii special și că acest lucru ar trebui clarificat cu Comisia Europeană. Ba mai mult decât atât, în perioada următoare va avea loc un dialog între miniștrii români și Comisia Europeană, astfel încât să fie puse la punct clarificarea unor noțiuni.

Legislaţia României nu include în categoria pensiilor speciale pensiile militare de stat, care au un alt regim, dar pentru că există în acest moment, ca şi pe alte multe jaloane şi ţinte un dialog cu Comisia Europeană, astăzi, miniştrii de resort au convenit să poarte acest dialog la următorul nivel, tocmai pentru a clarifica aceste confuzii între termeni juridici şi anumite conotaţii care s-au creat anumitor pensii.

În perioada următoare, va fi un dialog între anumiţi miniştri din Guvernul României care gestionează într-un fel astfel de domenii şi reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a clarifica în primul rând noţiunile, aşa cum sunt ele înţelese în sensul legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: