Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea momentului pentru români! Câți bani sunt în contul de pensii private

Este vestea momentului pentru români! Câți bani sunt în contul de pensii private

Cine sunt cei 1.000.000 de pensionari care pot păstra un ajutor de 700 lei? Ce condiții trebuie să îndeplinească 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a introdus o metodă simplă și accesibilă pentru români să afle unde se duc banii contribuiți la pensia privată. Această inițiativă vine în întâmpinarea unei nevoi semnificative de transparență în ceea ce privește gestionarea fondurilor de pensii private.

Prin intermediul unei aplicații online, românii pot să-și verifice conturile de pensie privată, oferindu-le astfel o mai mare înțelegere și control asupra economiilor lor de viitor.

Cum poți afla ce pensie privată ai

Această aplicație, lansată în 2016 în urma cererilor din partea cetățenilor, a fost un instrument esențial pentru cei care doresc să afle la ce fonduri de pensii private sunt repartizați. Pentru a folosi aplicația, utilizatorii au nevoie doar de un dispozitiv cu acces la internet și trebuie să completeze o cerere online cu informații personale de bază, precum nume, prenume și cod numeric personal (CNP). De-a lungul anilor, această aplicație a fost utilizată de peste un milion de persoane, oferindu-le o soluție digitalizată, transparentă și sigură pentru a-și gestiona economiile de pensie.

Una dintre caracteristicile apreciate ale aplicației este accesibilitatea sa. Chiar și pentru cei cu cunoștințe minime despre utilizarea internetului, aceasta oferă o experiență rapidă și simplă. Mai mult decât atât, prin analiza datelor, ASF a observat că regiunea Sud a înregistrat cel mai mare număr de solicitări unice în aplicație, în timp ce regiunea Vest a avut un nivel mai scăzut de utilizare, de aproximativ 9,04%. Aceste date evidențiază nevoia continuă de educație și conștientizare în rândul populației cu privire la beneficiile și disponibilitatea acestei aplicații.

Românii pot utiliza aplicația cu ușurință

Pe lângă furnizarea de transparență și accesibilitate, ASF are în vedere să accelereze procesul de digitalizare în anul 2024, astfel încât să ofere soluții suplimentare pentru sprijinirea consumatorilor de servicii financiare non-bancare și a entităților supravegheate. Acest angajament continuu al ASF de a îmbunătăți și extinde serviciile sale online evidențiază importanța pe care o acordă satisfacției și nevoilor clienților săi.

În ceea ce privește contribuția la pensia privată, începând cu 2024, salariații vor contribui cu încă 1% la Pilonul II, aducând procentajul total de contribuție la 4,75%. Acest lucru implică o contribuție mai mică la Pilonul I, pensia de stat, care va fi de 20,25%. Prin intermediul acestor ajustări, contribuțiile combinate la cele două forme de pensie alcătuiesc cota de asigurări sociale (CAS), reprezentând 25% din salariul brut al fiecărui angajat.

Pentru milioanele de români care participă la Pilonul II, aceste modificări vor influența creșterea economiilor de pensie. Prin contribuția suplimentară de 1%, suma acumulată anual la Pilonul II va crește semnificativ, oferind astfel o mai mare siguranță financiară pentru perioada de pensionare. Cu toate acestea, este important de subliniat că fondurile acumulate în cadrul Pilonului II pot fi retrase doar la momentul pensionării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: