Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea serii pentru români! Google poate asculta convorbirile telefonice, fără să ceară acceptul utilizatorului

Este vestea serii pentru români! Google poate asculta convorbirile telefonice, fără să ceară acceptul utilizatorului

Într-o lume în care escrocheriile telefonice sunt din ce în ce mai sofisticate, Google a anunțat introducerea unor noi instrumente de detectare a escrocheriilor, bazate pe Inteligență Artificială (AI). Această inițiativă vine ca un răspuns la creșterea numărului de tentative de fraudă care vizează utilizatorii din întreaga lume, inclusiv din România.

Noul sistem promite să ofere o protecție sporită utilizatorilor, prin detectarea și alertarea în timp real a potențialelor escrocherii.

Google poate asculta convorbirile telefonice

Google a dezvoltat aceste noi instrumente de detectare a escrocheriilor cu ajutorul tehnologiei AI, care poate analiza conversațiile telefonice pentru a identifica semnele unor posibile fraude. De exemplu, dacă un așa-zis „reprezentant bancar” solicită informații personale sensibile, cum ar fi codurile PIN și parolele, AI-ul va recunoaște aceste cereri neobișnuite și va emite imediat o alertă către utilizator. Aceste procese se desfășoară pe dispozitiv, asigurând confidențialitatea conversațiilor utilizatorilor.

Implementarea acestor tehnologii ridică, totuși, întrebări legate de confidențialitate. Deși Google asigură că toate procesele de detectare a escrocheriilor se desfășoară pe dispozitivul utilizatorului, există îngrijorări privind modul în care datele sunt gestionate și protejate. Este esențial ca Google să comunice clar utilizatorilor cum sunt protejate informațiile lor personale și să ofere asigurări că datele nu vor fi folosite în alte scopuri decât pentru protecția împotriva fraudelor.

În ultima perioadă, escrocheriile telefonice au devenit o problemă globală, iar infractorii cibernetici utilizează metode din ce în ce mai ingenioase pentru a înșela victimele. O metodă frecvent utilizată în România implică înregistrarea răspunsurilor pozitive, cum ar fi simplul „da” spus la telefon, pentru a pretinde că au consimțământul victimei în diverse situații. De aceea, este important ca utilizatorii să fie atenți la modul în care răspund la apeluri de la numere necunoscute.

Noua metodă care te lasă fără bani în cont

Una dintre cele mai recente metode de înșelătorie este cea a apelurilor pierdute. Escrocii apelează victimele de pe numere necunoscute și lasă apeluri pierdute, stârnind curiozitatea acestora de a suna înapoi. Acest tip de escrocherie funcționează eficient deoarece nu necesită ca numerele de telefon ale victimelor să fie publicate online; infractorii formează numere aleatorii până când găsesc o țintă.

Pentru a se proteja împotriva acestor tipuri de escrocherii, cetățenii sunt îndemnați să urmeze câteva măsuri de securitate. În primul rând, este important să nu răspundă la apeluri de la numere necunoscute și să nu returneze apelurile pierdute. De asemenea, este recomandat să supravegheze periodic conturile și aplicațiile bancare de pe telefoanele mobile pentru a detecta orice activitate suspectă.

Un alt aspect esențial pentru protecția împotriva escrocheriilor este utilizarea parolelor puternice. În Marea Britanie, de exemplu, noile legi interzic utilizarea parolelor slabe, cum ar fi „admin” sau „12345”, pentru dispozitivele inteligente. Producătorii de telefoane, televizoare și alte dispozitive conectate la internet sunt acum obligați să implementeze standarde minime de securitate pentru a proteja utilizatorii împotriva accesului neautorizat.

Acțiunile guvernului britanic subliniază importanța securității cibernetice într-o lume în care consumatorii și companiile sunt din ce în ce mai expuși la atacuri cibernetice. Protejarea dispozitivelor inteligente este esențială pentru a asigura liniștea utilizatorilor și pentru a preveni accesul neautorizat la informațiile personale și financiare.

Noile instrumente de detectare a escrocheriilor telefonice de la Google sunt încă în faza de testare. Aceasta înseamnă că utilizatorii ar putea experimenta îmbunătățiri continue ale sistemului pe măsură ce AI-ul învață să recunoască și să marcheze din ce în ce mai precis tentativele de fraudă. În această perioadă de testare, feedback-ul utilizatorilor va fi esențial pentru ajustarea și perfecționarea acestor instrumente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: