Redactia.ro
Home » Știri » Europa este amenințată cu oprirea gazelor. Alexander Lukașenko a transmis o amenințare pentru UE

Europa este amenințată cu oprirea gazelor. Alexander Lukașenko a transmis o amenințare pentru UE

Liderul politic Alexander Lukașenko, considerat ultimul dictator din Europa, a transmis un mesaj alarmant pentru întreg continentul. În contextul sensibil al situației de la granița dintre Polonia și Belarus, amenințarea opririi gazelor a devenit o problemă reală cu care ne confruntăm.

Începând cu această săptămână, situația politică dintre Polonia și Belarus a devenit una deosebit de sensibilă. Unul dintre cele mai importante puncte de trecere a frontierei cu Belarus a fost închis, iar măsura impusă nu a rămas fără răspuns din partea Liderul politic Alexander Lukașenko. Acesta a amenințat cu oprirea gazelor pentru Europa, fapt ce ar avea un impact teribil asupra societății noastre.

Alexander Lukașenko a transmis o amenințare pentru UE

Astfel, în contextul în care sancțiunile pentru Belarus urmează să devină din ce în ce mai stricte, Lukașenco nu intenționează să se lase intimidat. Consideră că gestul Poloniei a fost unul „indigestibil și inacceptabil”, care nu va rămâne fără un răspuns din partea statului său.

„Oferim căldură Europei și ne amenință cu închiderea frontierei. Dacă blocăm tranzitul gazelor naturale? Aș recomanda conducerea Poloniei, lituanienilor și alți oameni fără creier să se gândească bine.

Au început să ne intimideze cu cel de-al cincilea pachet de sancțiuni. În ceea ce privește acest al cincilea pachet, prim-ministrul a fost instruit să se gândească la măsuri de răzbunare”, a spus Lukașenko.

Europa nu se lasă intimidată de această amenințare

În acest moment, orice decizie a liderului politic legate de gazul din Europa ar trebui să fie aprobată în primă instanță de Rusia, care este principalul distribuitor de gaz. Este vorba de conducta Yamal, care aprovizionează Polonia cu această resursă naturală necesară cetățenilor europeni.

Chiar și cu aceste amenințări dificile, Guvernul din Polonia nu intenționează să renunțe la măsurile impuse. Comisarul pentru Economie, Paolo Gentiloni, a oferit un răspuns lui Alexander Lukașenko, înștiințându-l că acțiunile sale nu sunt intimidante pentru Europa.

Cauza disputelor dintre ei este situația migranților din Orientul Mijlociu, care au fost încurajați de Alexander Lukașenko să se deplaseze către Minsk. Granițele Poloniei și ale Lituaniei sunt suprasolicitate, protejate de militari, însă măsurile nu ajută foarte mult. Mii de oameni au reușit deja să ajungă în Polonia, fiind campați în păduri, iar alte câteva mii așteaptă să treacă granișele.

Inițiativa liderului din Belarus a fost considerată o „o amenințare serioasă la adresa securității europene”, fapt ce a și impus stabilirea unor măsuri pentru statul său.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: