Redactia.ro
Home » Stil de viață » Evită această capcană comună! Ce se întâmplă, de fapt, când lăsăm hainele în mașina de spălat peste noapte. Mulți români fac această greșeală

Evită această capcană comună! Ce se întâmplă, de fapt, când lăsăm hainele în mașina de spălat peste noapte. Mulți români fac această greșeală

Evită această capcană comună! Ce se întâmplă, de fapt, când lăsăm hainele în mașina de spălat peste noapte. Mulți români fac această greșeală

Evită această capcană comună! Ce se întâmplă, de fapt, când lăsăm hainele în mașina de spălat peste noapte. Mulți români fac această greșeală. Iată detaliile!

Evită această capcană comună

Adesea ne surprindem făcând greșeli în viața de zi cu zi, fără să ne dăm seama. Una dintre aceste greșeli, pe care mulți români o fac, este aceea de a lăsa hainele în mașina de spălat peste noapte sau pentru perioade îndelungate. Este un obicei inofensiv, nu-i așa? Din păcate, nu este așa. Dacă lăsați hainele în mașina de spălat prea mult timp, acestea pot începe să miroasă neplăcut din cauza acumulării de bacterii și mucegai. Iată câteva dintre riscurile și sfaturile legate de acest obicei comun.

Ce se întâmplă, de fapt, când lăsăm hainele în mașina de spălat peste noapte

Dezbaterea despre dacă este sau nu acceptabil să lăsăm hainele în mașina de spălat peste noapte se divide în două tabere. Unii sunt riguroși și își planifică spălatul rufelor astfel încât să le poată pune imediat la uscat după ce mașina de spălat a terminat ciclul. Pe de altă parte, unii oameni, chiar și Martha Stewart, gospodina renumită, consideră că lăsarea hainelor peste noapte nu este o problemă majoră, atâta timp cât nu devine un obicei.

 Cât timp pot sta hainele în mașina de spălat?

Nu există o regulă concretă care să stabilească cu exactitate cât timp pot sta hainele în mașina de spălat. Totuși, conform experților de la Whirlpool Institute of Fabric Science, hainele umede pot sta în mașina de spălat între opt și douăsprezece ore. După această perioadă, ele încep să dezvolte un miros, care este, de obicei, un semn al dezvoltării mucegaiului.

Motive pentru care să nu lăsăm hainele ude în mașina de spălat peste noapte

1. Dezvoltarea mucegaiului:

Mucegaiul se dezvoltă pe hainele umede care rămân în mașina de spălat prea mult timp. Acesta este un tip de ciupercă care are nevoie de un mediu umed, întunecat și o sursă de hrană pentru a crește.

2. Probleme de sănătate:

Mucegaiul nu este dăunător doar pentru haine, ci și pentru sănătatea dumneavoastră. Inhalarea sporilor de mucegai poate cauza probleme de sănătate, mai ales pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii preexistente, cum ar fi astmul.

3. Mucegaiul în mașina de spălat:

Mucegaiul nu afectează doar hainele; el se poate răspândi și în interiorul mașinii de spălat, cauzând mirosuri neplăcute și posibile defecțiuni.

Astfel, pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului și a menține prospetimea hainelor, încercați să scoateți hainele din mașina de spălat între opt și douăsprezece ore după ce au fost spălate. Asigurați-vă că nu vă faceți un obicei din a lăsa hainele în mașina de spălat pentru perioade îndelungate. Cu toate că este posibil să fie convenabil, acest obicei poate avea consecințe nedorite pentru hainele dumneavoastră și mașina de spălat.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: