Redactia.ro
Home » Știri » Examen rezidențiat 2019. REZULTATE Rezidențiat. Lista completă cu notele

Examen rezidențiat 2019. REZULTATE Rezidențiat. Lista completă cu notele

rezidențiat

REZULTATE Rezidențiat 2019. Aproape 9.000 de absolvenți de medicină și farmacie au susținut ieri examenul de rezidențiat. Rezultele vor fi afișate peste două zile.

Au fost patru ore de examen. Cei 8.876 de tineri absolvenţi ai universităţilor de Medicină şi Farmacie au susţinut un test grilă, cu 200 de întrebări. Examenul s-a organizat în centrele universitare Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Horaţiu Moldovan, a declarat ieri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Carol Davila din Bucureşti, că toţi candidaţii la examenul de rezidenţiat care obţin punctaj de 60% se pot specializa.

„Suntem preocupaţi de a dezvolta resursa umană atât de importantă în sectorul sanitar, ne bazăm pe tinerele generaţii care în mod firesc trebuie să le înlocuiască pe cele mai vechi. Intenţia şi propunerea noastră care se va concretiza este de a găsi pentru toţi cei care au peste 60% din punctaj o poziţie astfel încât să se poată specializa, să se poată instrui în specialităţile respective”, a spus dr. Horaţiu Moldovan, potrivit Mediafax.

Absolvenții de medicină din Cluj și Iași au protestat amânarea examenului de rezidențiat

La rândul său, acad. dr. Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila” a spus că acoperirea necesarului de medici este prioritară. „Această ţară are o lipsă majoră de medici, pentru că sunt specialităţi în diferite centre, în diverse spitale, în diverse specializări. Atunci acoperirea necesarului respectiv se face prin mărirea numărului de medici care se specializează în specialităţile deficitare şi vor fi repartizaţi în centrele unde sunt mai puţini. Oricum sunt foarte multe locuri libere în toate specialităţile, aşa încât este o iniţiativă mai mult decât pozitivă. Nădejduiesc faptul că şi candidaţii la rezidenţiat vor reuşi să obţină minimum 60% din punctajul maximal, cu alte cuvinte să fie declaraţi că au luat rezidenţiatul şi apoi să aleagă specializarea pe care şi-o doresc, cu corespondenţă pe ceea ce MS a scos ca locuri în plus şi va scoate locuri în plus şi se va adapta numărului de viitori rezidenţi care vor rezulta din acest concurs”, a spus acad. Dr. Sinescu.

Miercuri se vor afişa rezultatele, pe site-ul rezidentiat.ms.ro. Va urma apoi o perioadă în care se va face alegerea posturilor în funcţie de punctajul obţinut, se vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare şi se va face repartiţia, încadrarea în unităţile medicale ca rezidenţi este prevăzută la 1 februarie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: