Redactia.ro
Home » Știri » Examenul de admitere la Medicină în București se va organiza pe Arena Națională

Examenul de admitere la Medicină în București se va organiza pe Arena Națională

medicină

Pandemia de coronavirus schimbă regulile după care se fac înscrierile și admiterea la Facultatea de Medicină din București. Astfel că pe 26 iulie, Arena Națională va deveni un mare amfiteatru pentru viitorii medici.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila Viorel Jinga a dezvăluit că examenele se vor ține online sau pe stadion. Depunerea dosarului se va face în format electronic, iar actele în original vor fi aduse abia când situația o va permite.

„Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective”, a declarat Jinga, potrivit digi24.ro.

1.450 de locuri propuse pentru concursul de admitere 2020

Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București sunt scoase 1.450 de locuri: Facultatea de Medicină – 700 de locuri buget și 150 de locuri taxă, Facultatea de Medicină Dentară – 190 de locuri buget și 100 de locuri taxă, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală – 170 de locuri și Facultatea de Farmacie – 140 de locuri.

ASE a stabilit deja calendarul înscrierilor

Academia de Studii Economice a stabilit calendarul înscrierilor. Cei care doresc să urmeze una dintre specializările pe care le oferă facultățile ASE-ului se pot înscrie începând cu 13 iulie.

Calendar înscrieri

  • Licență: 13-17 iulie
  • Masterat: 22-24 iulie
  • Doctorat: 9-11 iulie

Nu doar regulile după care se fac înscrierile și examenele de admitere la facultăți se vor schimba din cauza pandemiei de COVID-19. Reprezentanții universităților anunță că vor lua măsuri și în privința cazării studenților la cămine.

„Am aprobat o reducere a numărului de locuri în cameră, dar suntem în discuție cu reprezentanții studenților să putem să mai facem și încă o reducere. Adică ne gândim să nu mai existe paturi suprapuse, să fie maximum 3 paturi în cameră acolo unde avem și să respectăm condițiile de autorizare. E o problemă și vă spun de ce e o problemă – noi avem foarte multe cereri de cazare. Nu satisfacem toate cererile de cazare”, a declarat Nicolae Istudor, rectorul ASE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: