Redactia.ro
Home » Monden » EXCLUSIV| Ce piesă vestimentară n-ar trebui purtată de nimeni? Sfaturile Adinei Buzatu pentru români

EXCLUSIV| Ce piesă vestimentară n-ar trebui purtată de nimeni? Sfaturile Adinei Buzatu pentru români

GALERIE FOTO (8)

Adina Buzatu este cea mai cunoscută stilistă din România specializată în vestimentația masculină și este fondatoarea conceptului TRENDS by Adina Buzatu. La cei 46 de ani, este cu siguranță o femeie împlinită cu o carieră strălucitoare! Totodată, fiica ei, Sara, în vârstă de 24 de ani îi aduce mândrie neîncetată în suflet!

Talentul ei în calitate de stilistă și creator de modă o clasează în topul celor mai iscusite și desăvârșite personalități din România. Atât celebrități de peste hotare, cât și vedete autohtone s-au lăsat purtate de mâinilor ei dibace și nu au avut nici cel mai mic regret. Într-un interviu exclusiv acordat echipei Redactia.ro, creatoarea de modă a abordat cu transparență toate curiozitățile noastre legate de modă. Totodată, ne-a oferit și perspective din lumea mondenă și sfaturi utile pentru români!

Care este greșeala comună în materie de styling pe care o fac milionarii din România când participă la evenimente 

Dacă ai putea intra în dressingul oricui din România, la cine te-ai duce? Ce persoană faimoasă deține cele mai interesante piese vestimentare?

Adina Buzatu pune accent pe alegerea hainelor cu bun gust și creativitate, punând mare atenție pe calitatea materialelor și a execuției. Ea apreciază o persoană relaxată, capabilă să combine piese diverse și care nu pune accent pe valoarea lor în bani:

Adina Buzatu: „N-aș nominaliza pe nimeni în funcție de faimă. Și nici în funcție de valoarea monetară a garderobei lui. Aș vorbi însă de o persoană care își alege hainele cu bun gust și creativitate, dând mare atenție calității materialelor și a execuției. De cineva care nu are ca regulă achiziția fără echivoc a hainelor de firma, a nu se înțelege că nu le apreciez, dar nu ca prim criteriu și mai ales nu cu logourile purtate la vedere din dorința de a primi validare. O persoană relaxată, care să poată combina cu ușurință piese diverse, fără fixația valorii lor în bani, având drept criteriu un rezultat cât mai interesant pentru el și pentru ceilalți. Dar, dacă insistați, mi-ar placea să intru cinci minute în garderoba domnului Liiceanu”.

Greșeala comună în materie de styling pe care milionarii din România o fac atunci când participă la evenimente este…

În ceea ce privește greșeala comună în materie de styling pe care o fac milionarii din România când participă la evenimente, Adina Buzatu a subliniat că majoritatea oamenilor cu bani își doresc ca bunăstarea lor să fie evidentă. Astfel, recurg adesea la haine scumpe, alegându-și vestimentația în funcție de marcă și preț, în detrimentul obiectivelor esențiale ale îmbrăcămintei, care depășesc aspectul utilitar: să arăți bine, să te simți bine și să transmiți ceva despre tine atunci când ești observat:

Adina Buzatu: „Milionari sau mai puțin milionari, majoritatea oamenilor cu bani vor ca bunăstarea să le fie remarcată. Și primul lucru la care apelează sunt hainele scumpe. Observ cu tristețe cum își aleg hainele în funcție de firmă și preț, în defavoarea scopurilor principale ale vestimentației, dincolo de utilitar: să arăți bine, să te simți bine, să spui ceva despre tine atunci când ești văzut. Uneori am senzația că oamenii și-ar dori să umble cu etichetele la vedere, să li se citească mai limpede nivelul social. Mi-ar plăcea să văd cât mai mulți oameni bogați îmbrăcați interesant și să nu-mi dau seama câte parale fac hainele de pe ei. Doar să-i admir pentru cum s-au îmbrăcat”.

Care din divele de altădată care încă tonul în modă

Care din divele de altădată, din România, ți se pare că dau și acum tonul în modă?

În ceea ce privește influența divelor de altădată în moda actuală din România, Adina Buzatu consideră că o divă autentică este o persoană care a reușit să-și contureze un stil ușor de recunoscut, un stil care reflectă personalitatea publică a individului. Iată pe cine a nominalizat!

Adina Buzatu: „În viziunea mea, o divă autentică e o persoană care a reușit să-și construiască un stil ușor recognoscibil. Un stil care spune despre ea ce fel de personalitate publică este. Una e să vizezi extravaganța, eclatantul, și atunci putem da exemple remarcabile ca Loredana Groza și Delia, și cu totul alta e să vrei o apariție clasică, în stilul Andreeei Raicu, sau una de persoană puternică, cum e Andreea Marin. E esențial să știi ce vrei să spui despre tine”.

Care dintre vedetele actuale ar putea reprezenta un model demn de urmat, în materie de styling, pentru tinerii din ziua de astăzi?

În ceea ce privește vedetele actuale care ar putea reprezenta modele demne de urmat în materie de styling pentru tinerii din ziua de astăzi, Adina Buzatu subliniază că nu există un model unic de urmat. Ea crede că fiecare persoană este unică și nu poate fi înlocuită de altcineva, nici în ceea ce privește stilul vestimentar, nici în alte aspecte. Stilul unei persoane se formează ca rezultat al combinației dintre personalitatea sa și imaginea publică pe care o proiectează:

Adina Buzatu: „În primul rând nu cred că există model de urmat. O persoană nu poate fi substiuită altei persoane, nici din punct de vedere vestimentar și nici din altele. Omul ăla a ajuns să arate așa ca sumă a felului său de a fi, coroborat cu persoana sa publică. El e unic în felul lui și imitându-l nu reușești să devii el, orice ai face. Poate doar dacă ești sosie de profesie, da’ și așa ieși din rol când ajungi acasă. În încercarea de a imita trebuie să te potrivești și scopului, și felului în care ești clădit. Visul de a arata ca o vedetă trebuie să fie foarte realist. Degeaba îți iei o ținută de pe covorul roșu dacă tu ai de mers la balul bobocilor sau la Obor. Nu te va ajuta la nimic, dimpotrivă, te mai și împiedici în trenă printre tarabe și-ți rupi Doamne-ferește vreun picior. Ideea e că un tânăr are nevoie nu de un model pe care să-l imite, ci de unul pe care să-l admire și de la care are ce învăța pe drumul său în a se educa stilistic și de a-și forma propriul stil care să-l reprezinte”.

Care este piesa vestimentară indispensabilă din garderoba unui bărbat? 

Piesa vestimentară indispensabilă din garderoba unui bărbat, conform Adinei Buzatu, este cămașa albă. Cămașa albă se poate purta ideal atât cu cravată, în contextul unui eveniment formal, cât și într-o atmosferă relaxată. Iată recomandarea creatoarei de modă!

Adina Buzatu: „Aici mi-ați dat foarte simplu: cămașa albă. Una dintr-un material de calitate, button under, cu nasturii sub guler, care merge ideal și cu cravată, dar și într-un context relaxat. Aș alege o cămașă cu manșete cu sistem triplu de închidere, potrivite și cu butoni dar și cu un costum de birou, chiar și cu jeanși. Plus de asta, o aseamenea cămașă e și o economie la buget, c-o poate purta și partenera peste costum de baie, jeanși sau o ținută office. Există și varianta sexy, care nu dă greș, cu fustă creion, pumpși și o cămașă supradimensionată, conform tendințelor de anul ăsta”.

FOTO: Cămașă albă TRENDS BY ADINA BUZATU

Ce mit din modă ar trebui categoric demontat?

Adina Buzatu subliniază că tendințele în modă nu sunt reguli absolute sau decrete care nu pot fi încălcate. Ele reprezintă mai degrabă un ghid pe care îl putem utiliza pentru a ne adapta ținutele:

Adina Buzatu: „După mine miturile în modă sunt ceva relativ. O tendință nu e o regulă care nu poate fi încălcată, un decret. Cel mult poate fi o formă de ghidaj la care apelăm adaptând hainele din dulap, noi și vechi, după cum ne avantajează ca personalitate și date fizice. Nu există haine care se pot potrivi oriunde și oricui. Poate doar niște șosete de lână când vrei să dai vreo raită prin sat”.

Ce trenduri actuale crezi că vor rezista în timp?

Unul dintre trendurile actuale care se estimează că vor rezista în timp, conform Adinei Buzatu, este versatilitatea unor piese vestimentare care anterior aveau „restricții” în privința modului de purtare:

Adina Buzatu: „Un mare câștig al prezentului, care sper să rămână, e versatilitatea unor piese vestimentare care până acum aveau niște rețete destul de rigide. În timpul pandemiei dar și după, oamenii au început să fie mai relaxați în ceea ce privește respectarea acestor reguli. Pantofii lejeri au început să fie purtați nu doar în ținutele casual, dar și în cele office sau chiar elegante, evident cu niște limite impuse de nivelul evenimentului la care sunt prezente. Acum se acceptă purtarea cu stil a tricourilor și maletelor cu costum și, în general, piesele casual au devenit mult mai prezente în combinații diferite de cele pentru care au fost inițial concepute”.

Cum n-ar apărea niciodată în public Adina Buzatu

Cum n-ai apărea (n.r. îmbrăcată) niciodată în public?

Adina Buzatu afirmă că nu ar apărea niciodată în public într-un mod ostentativ, cu logo-uri la vedere, nici măcar cu propriul său logo. Ea subliniază că nu ar purta niciodată haine care nu o reprezintă:

Adina Buzatu: „N-aș apărea ostentativ, cu logo-uri la vedere, nici chiar cu al meu, n-aș apărea cu niște haine care nu mă reprezintă și în care m-aș simți fals și incomod. Eu am zile în care plec la șapte dimineața de acasă și în care se întâmplă să trebuiască să ajung la evenimente publice. Nu mă cramponez niciodată de o ținută anume, încerc să improvizez asocieri de haine versatile, în care să mă simt și să arăt bine, în primul rând în proprii mei ochi”.

Care este cea mai atipică piesă vestimentară pe care o deții și unde ai purtat-o?

Adina Buzatu dezvăluie că deține câteva piese vestimentare atipice, pe care le poartă în combinații inedite. Printre acestea se numără un choker pe care l-a văzut purtat și de Angelina Jolie:

Adina Buzatu: Am destul de multe obiecte vestimentare neobișnuite pe care le port în combinații dintre cele mai diverse. Am de exemplu un choker pe care l-am văzut purtat și de Angelina Jolie, o piesă spectaculoasă la care mă gândesc mult înainte s-o port, că are o greutate considerabilă care se lasă cu dureri de spate. O port când mă simt puternică și invincibilă (ha). Serios vorbind, am câteva rochii Vivian Westwood cu-adevărat senzaționale , pentru unele, însă, nu am găsit din păcate ocazii la care ar putea fi purtate în România. Le-am purtat exclusiv la evenimente în străinătate. Dar am răbdare și sunt pregătită să ies în ele și în țara noastră cu prima ocazie”.

Dacă ai avea puterea de a schimba complet garderoba unei persoane faimoase, cui i-ai schimba-o?

Adina Buzatu afirmă că, în prezent, nu ar interveni pentru a schimba garderoba unei persoane, deoarece a avut o experiență complicată în trecut când a încercat un astfel de experiment asupra unei persoane din sfera politică. Totuși ne-a oferit un exemplu, în spirit de glumă, la care puțini ne-am fi gândit!

Adina Buzatu: „Nu m-aș băga să schimb hainele nimănui, am încercat și a fost un proces complicat în care am întâmpinat destulă rezistență, chiar dacă era vorba de un om politic care apelase la mine cu încredere. N-aș mai repeta experiența. Dau sfaturi gratis dacă sunt solicitată, dar e treaba oamenilor să facă cu ele ce consideră. Ceva aș schimba totuși dacă mi-ar sta în putere. I-aș schimba pantalonii evazați ai lui Kim Jung-un cu unii slim”, ( ne-a spus creatoare de modă într-o manieră amuzantă).

Ce piesă vestimentară n-ar trebui purtată de nimeni

Ce piesă vestimentară nu ar trebui purtată de către nimeni?

Adina Buzatu încurajează oamenii să nu cadă în capcana de a purta anumite articole vestimentare doar pentru că toți prietenii lor le au sau pentru că sunt la modă în acel moment. Ea evidențiază că popularitatea unui produs nu este întotdeauna un indicator al calității sau al adecvării la stilul și personalitatea noastră:

Adina Buzatu: „Găsesc de nepurtat un obiect vestimentar devenit obositor, prezent până la sufocare peste tot în jur. Ar trebui să ne ținem departe de uniforme, mai ales că unii dintre noi suntem sătui. E un gest curajos să nu te lași dus de val, să nu porți de exemplu o pereche de jeanși doar pentru că toți prietenii tăi o au, adesea fiind vorba de un produs scump și de o calitate îndoielnică. E mult mai recomandabil să sari peste tentația de a fi la modă cu orice preț și să porți jeanșii tăi buni, în care arăți trăznet. Dacă treci de teama de a fi diferit și, poate mai puțin popular, vei avea ocazia să-ți faci propriul stil și să constați că asta îți va aduce mult mai multă admirație din partea celorlalți”.

Ce obiect vestimentar îți aduce aminte de o amintire specială sau de un moment important din viața ta?

Adina Buzatu își amintește cu emoție de anumite obiecte vestimentare care au o semnificație specială pentru ea și care sunt strâns legate de momente importante din viața sa. Printre acestea se numără rochia de botez a fiicei ei, Sara:

Adina Buzatu: „Îmi amintesc cu emoție de rochia de botez a Sarei, absolut fabuloasă, de o ie brodată de bunica mea și de rochiile de la propriul botez, păstrate cu grijă de mama. Lucruri care au ajuns să facă parte din mine”.

 

Sursa foto: Colaj Redacția.ro, Instagram Adina Buzatu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: