Redactia.ro
Home » Exclusiv » EXCLUSIV. Cum a aratat anul 2022 pentru industria de carte. Adrian Hoțoiu de la Editura ap! (ACT şi Politon) vine cu explicații

EXCLUSIV. Cum a aratat anul 2022 pentru industria de carte. Adrian Hoțoiu de la Editura ap! (ACT şi Politon) vine cu explicații

Ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferris, Robin Sharma, Joe Dispenza, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Înființată în 2014, a lansat pe piață până acum peste 300 de titluri, printre care bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți. ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă toate subiectele din sfera aceasta, precum dezvoltare personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format tradițional, cât și sub formă de pdf sau audio, astfel încât cititorii se pot bucura de lectură în orice moment al vieții.

Cum a început povestea editurii ap! (ACT și Politon)?

Editura ap! (ACT şi Politon) a pornit la drum la începutul lui 2014, începând să înregistreze primele audiobookuri sub deviza: „Dacă vrei să asculți o carte audio și ea nu există, atunci înregistreaz-o tu!”. În primii săi ani de activitate, ap! urmărea să își desfășoare activitatea exclusiv în zona înregistrării de cărți audio, optând pentru titluri deja publicate în limba română. Însă treptat, ne-am extins și în zona de carte tipărită sau în format pdf. Suntem specializați în nonficțiune de calitate și am adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferris, Robin Sharma, Joe Dispenza, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (Act și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Am lansat pe piață până acum peste 300 de titluri, printre care bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

Putem spune că ap! este sursa no. 1 de cărți de dezvoltare personală, profesională și wellbeing din România, atât în format digital, tipărit cât și audio. Vorbim despre cărți care te ajută să duci o viață mai bună, din toate punctele de vedere: trup, minte, suflet. Pe dumneavoastră, personal, ce carte v-a influențat cel mai mult?

„Cele 7 obișnuințe ale persoanelor extraordinar de eficace”, de Stephen R. Covey, m-a influențat foarte mult la început de drum, fiind prima carte care m-a dus pe calea dezvoltării personale. Un aspect interesant este faptul că, deși a fost cartea care m-a făcut să pornesc pe acest drum, nu am reușit să-i cumpărăm drepturile de publicare, dar am reușit să o publicăm totuși ca audiobook. Cartea vine cu o abordare diferită asupra eficienței și a obținerii rezultatelor dorite prin adoptarea unor principii pe care autorul le consideră universal valabile. Audiobookul, în lectura actorului Nae Alexandru, prezintă conceptul schimbării de paradigmă și ajută cititorii să înțeleagă că există perspective diferite pe care oamenii le adoptă pentru a observa aceleași lucruri. Vă recomand cu căldură această carte.

De ce nonficțiune și care sunt temele cele mai căutate de cititorii români?

Pe mine partea de nonficțiune m-a atras cel mai tare și totul a început, cum spuneam, datorită cărții „Cele 7 obișnuințe ale persoanelor extraordinar de eficace”, a lui Stephen Covey, care m-a impresionat. Cartea mi-a deschis apetitul și am început să citesc tot mai multe titluri din zona asta și să fiu tot mai atras de zona de dezvoltare personală, antreprenoriat șamd. M-a atras, de asemenea, și ideea de a crea audiobookuri în limba română, nefiind foarte multe opțiuni la momentul respectiv, când am pornit noi, în 2014.
De ce nonficțiune? Pentru că la ap! (Act și Politon) credem în dezvoltarea continuă, acesta fiind și motivul pentru care aducem cititorilor români titluri care acoperă toate subiectele din sfera aceasta, precum dezvoltare personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format tipărit, cât și în format audio și electronic, încercând astfel să ajungem la cât mai mulți cititori cu putință.

Un exemplu de titlu bestseller, pe care l-ați editat în repetate rânduri de-a lungul anilor.

„Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat”, semnată de Steve Harvey, a avut mare succes la noi. O carte utilă din sfera relațiilor, care face o paralelă între gândirea femeilor și cea a bărbaților. Este o lectură dedicată femeilor, cu scopul de a le oferi acestora o perspectivă de ansamblu asupra modului în care gândesc bărbații.

Cum arată 2022 pentru industria de carte, comparativ cu anii anteriori?

Nu cunoaștem cifrele altor jucători de pe piață, dar consider că a fost o stagnare generală în industria cărților, dacă ne raportăm la anii anteriori. Însă, evenimente precum târgul de carte Gaudeamus, desfășurat recent, ne aduc mai aproape de cititori și este o ocazie pentru jucătorii din industrie de a vedea care sunt preferințele oamenilor.

Care au fost cele mai populare titluri din portofoliul ap! anul acesta?

Noi venim pe piață cu multe titluri noi în fiecare an, avem în medie peste 40 de titluri noi lansate anual.
Printre cele mai populare titluri de anul acesta se numără „Zonele tale eronate”, de Wayne Dyer, în care autorul își folosește experiența acumulată ca psihoterapeut pentru a te ajuta să îți înfrunți și să îți depășești comportamentele distructive (zonele tale eronate) astfel încât să preiei controlul asupra propriei vieți. Cartea este în egală măsură o lectură despre cum să trăiești eficient, fără a-ți consuma inutil energia, și mai presus de toate, este o carte despre cum să fii mai fericit și mai mulțumit de viața ta, scăpând odată pentru totdeauna de acele comportamente care îți pun piedică în calea evoluției.

Încă o carte bine primită, pe zona de dezvoltare personală, este „Metoda Wim Hoff”, o carte care ne dezvăluie o cale naturală pentru a ajunge la starea optimă a corpului și a minții. Cartea este despre cum să ai mai multă energie, să fii mai puțin stresat și să te bucuri de un sistem imunitar mai puternic, dar și despre cum să dormi mai bine, să-ți îmbunătățești performanțele sportive și cognitive, să-ți ridici moralul, să slăbești și să scapi de anxietate în doar zece zile, cu puterea minții. Pilonii acestei metode sunt: expunerea la frig, respirația conștientă și puterea de concentrare.

Este fascinant și util, se pare că folosind aceste tehnici, multe persoane au reușit să amelioreze simptomele debilitante ale bolii Parkinson, ale artritei reumatoide și ale sclerozei multiple, dar și să trateze o mulțime de alte boli, de la Lupus și diabet, la boala Lyme.

„Jungla din grădină sau Să grădinărim ca să salvăm planeta”, semnată de Dave Goulson, a avut, sincer, un succes neașteptat. Aceasta oferă detalii despre viața micilor creaturi care trăiesc în grădinile noastre, oferindu-ne și măsuri practice pe care le putem lua pentru a crește biodiversitatea și pentru a atrage cât mai multe viețuitoare minunate în viața noastră. Cartea este o celebrare a vieții micilor creaturi care trăiesc în grădinile noastre și o ocazie excelentă pentru fiecare dintre noi să ne familiarizăm cu viața lor fascinantă.

Menționez un alt titlu popular, din sfera educației financiare, util pentru fiecare dintre noi: „Psihologia banilor”, de Morgan Housel. Este o carte care abordează o perspectivă nouă asupra banilor, propunând ideea că succesul financiar nu depinde atât de mult de nivelul nostru de inteligență, ci mai degrabă de felul în care știm să ne comportăm și să ne raportăm la bani.

Recent ați publicat și cartea lui Maye Musk, mama lui Elon Musk, „O femeie își face un plan”. Cum au reacționat cititorii români?
Am avut reacții foarte bune la cartea acesteia, „O femeie își face un plan: Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes”, și deja am epuizat primul tiraj de 3.000 de cărți. Este adevărat că lumea o cunoaște pentru că este mama celebrului Elon Musk, însă ea în sine este un personaj captivant. A copilărit în Africa de Sud și a cucerit marile podiumuri de modă din New York și nu numai, la o vârstă la care majoritatea femeilor se gândesc că timpul lor a trecut. A avut două cariere, trei copii și 11 nepoți și a trăit în nouă orașe din trei țări diferite. A lucrat ca model de la 15 la 71 de ani, dar și-a tratat meseria ca pe o simplă modalitate de a câștiga bani și nu ca pe un motiv pentru a se comporta și a trăi ca o divă. În volumul autobiografic, Maye Musk împărtășește secretele ei ca model, ca mamă a unor copii de succes și ca femeie în general.

Un top 3 cărți dintre titlurile publicate la ap! anul acesta, pe care le recomandați cititorilor și de ce

Pentru antreprenori sau manageri recomand „Leadershipul înseamnă limbaj: Puterea ascunsă a ceea ce spui – și a ceea ce nu spui”, de David Marquet, care prezintă șase noi scheme de leadership, cu ajutorul cărora vei dobândi o nouă abordare asupra acestui domeniu de mare interes. Vei înțelege astfel că organizațiile trebuie să devină conștiente de faptul că limbajul ne influențează comportamentul și că liderii trebuie să adopte un nou limbaj care să ne facă pe toți să ne simțim mai în siguranță și să lucrăm mai eficient. Aplicând acest manual de leadership, organizația ta va deveni una în care oamenii vor vorbi când vor identifica probleme și vor contribui activ la identificarea și aplicarea soluțiilor.

„Manual de mentorat: Un ghid pas cu pas pentru a fi un mentor mai bun”, de Julie Starr este o carte care se adresează tuturor celor care își doresc să devină mentori, dar și celor care nu au îndrăznit niciodată să aspire la un astfel de statut neștiind dacă au calitățile necesare. Volumul de față îți dezvăluie în acest sens: calitățile de care ai nevoie pentru a deveni mentor, metodele esențiale ale coachingului și cum să le aplici scenariilor obișnuite de coaching.

„Zi de zi erou. Manifestul”, de Robin Sharma este o carte despre eroul din tine. O lectură care te va ajuta să te dezvolți, să te vindeci și să evoluezi spiritual, fiind pe deplin conștient de faptul că eroi nu sunt doar marile personalități ale lumii precum Nelson Mandela, Harriet Tubman, Mahatma Gandhi, Florence Nightingale sau Oskar Schindler, eroi suntem fiecare dintre noi într-o anumită măsură atunci când ne ghidăm după principii sănătoase de viață. Cartea de față îți va furniza în acest sens o serie de povești și lecții de viață care te vor inspira să trăiești după alte coordonate, bucurându-te mai mult și suferind mai puțin. „Zi de zi erou. Manifestul” este, cu alte cuvinte, o carte excelentă pentru toți cei care își doresc să se reinventeze sau să abordeze viața într-o manieră diferită de cea în care au făcut-o până acum.

Ce pregătiți pentru perioada următoare?

Avem în lucru o mulțime de titluri care s-au bucurat de succes pe piața internațională. Din sfera de antreprenoriat, putem vorbi despre „Fix this next”, o carte semnată de Mike Michalowicz, care va apărea în limba română cu titlul de „Mai întâi rezolvă asta”. Din zona de educație financiară, tocmai ce-a apărut „Cu un pas înaintea Wall Street”, de Peter Lynch. De asemenea, pregătim câteva titluri din zona de permacultură, un domeniu fascinant. Un alt titlu în lucru, „Conspirația” lui Ryan Holiday, un bestseller internațional, cu Peter Thiel și Hulk Hogan.
Foarte important, în ianuarie vom lansa „Life force” a lui Tony Robbins, o carte care se va bucura de un eveniment de lansare online, și care va putea fi găsită în portofoliul nostru sub titlul „Forța vitală”.

Să nu uităm de titlurile dedicate celor mici. Tocmai am lansat, la Gaudeamus, două cărți pentru copii: „Hei, Bruce!”, o carte interactivă care îi va implica în poveste pe micii cititori, și „Mama Bruce”, de același autor, Ryan T. Higgins. Închei prin a vă spune că pregătim și alte noutăți dedicate copiilor, pentru 2023.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: