Redactia.ro
Home » Homepage » EXCLUSIV. Cum au fost afectați cei care lucrează în industria HORECA, în timpul pandemiei de COVID-19. Valentin Șoneriu, președintele FPIOR, a spus lucrurilor pe nume

EXCLUSIV. Cum au fost afectați cei care lucrează în industria HORECA, în timpul pandemiei de COVID-19. Valentin Șoneriu, președintele FPIOR, a spus lucrurilor pe nume

GALERIE FOTO (2)

Cunoscutul om de afaceri și Președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, Valentin Șoneriu, a discutat cu Redacția.ro despre starea industriei ospitalității din 2022, după pandemia de COVID-19, care a afectat HORECA.

Cum s-a transformat industria HORECA

Valentin Șoneriu, cunoscutul om de afaceri și Președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, ne-a oferit un interviu exclusiv despre industria HORECA, cea care a suferit multe schimbări în timpul pandemiei de COVID-19, dar și după. Președintele FPIOR susține că o schimbare importantă a fost digitalizarea, care a fost accelerată în doi ani de pandemie, cât n-a fost în 10-15 ani de când era nevoie de ea.

În primul rând perioada pandemiei a catalizat aceste mișcări patronale. Sunt multe lucruri de discutat legat de acest subiect, printre multe alte consecințe, cred că una extrem de importantă este legată de digitalizare. Nevoile de digitalizare din ultimii 10-15 ani au fost accelerate în acești 2 ani. Aici în primul rând mă refer la ceea ce s-a întâmplat în food delivery. În populația urbană cred că sunt puțini care nu au comandat sau pentru care nu s-a comandat acasă prin platforme digitale – fie direct din localuri fie prin agregatori externi”, ne-a declarat Valentin Șoneriu.

Cum au fost afectați cei care lucrează în industria HORECA

Președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității ne-a dezvăluit faptul că mulți lucrători din HORECA au decis să plece din industrie și să se reprofileze. Totul s-a întâmplat în perioada pandemiei de COVID-19, când autoritățile au impus multe reguli pentru a fi evitată transmiterea virusului. Aceste decizii luate de oficialii români au adus multe schimbări în industria ospitalieră.

”Din păcate, perioada pandemiei a accentuat problema forței de muncă. Mulți colegi din această industrie s-au reprofilat și au plecat din industrie. Această provocare este una care are implicații pe termen foarte lung, pentru că o parte important a jucătorilor din industrie s-a orientat tot mai mult pe import de forță de muncă”, ne-a mai spus Valentin Șoneriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini