Redactia.ro
Home » Homepage » EXCLUSIV. Cum poate țara noastră să atragă mai mulți turiști. Asociația Aeroporturilor din România ne-a explicat pas cu pas: ”Mai multe zboruri către destinațiile de vacanță”

EXCLUSIV. Cum poate țara noastră să atragă mai mulți turiști. Asociația Aeroporturilor din România ne-a explicat pas cu pas: ”Mai multe zboruri către destinațiile de vacanță”

GALERIE FOTO (3)

Cum poate România să atragă cât mai mulți turiști străini. Țara noastră are foarte mult potențial atunci când vine vorba de locuri de vizitat, însă acestea nu sunt, de cele mai multe ori, bine puse în evidență. Știm cu toții că cea mai bună metodă pentru străini, să ne viziteze țara, este cu avionul. Așadar, Asociația Aeroporturilor din România și Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România au semnat un acord de parteneriat în acest sens. Iată despre ce este vorba!

Cum poate țara noastră să atragă mai mulți turiști

Recent, a avut loc, pentru al 7-lea an la rând, Adunarea Membrilor Asociației Aeroporturilor din România, la care au luat parte 150 de participanți ce reprezintă Aeroporturile din România, precum și autoritățile și instituțiile cu atribuții în aviație (ROMATSA, Autoritatea Aeriană Civilă din România, Ministerul Transporturilor etc.), companii aeriene și companii private ce operează pe aeroporturi, s-au reunit pentru a analiza cifrele circulației aeriene din 2022 față de 2020, precum și problemele și oportunitățile de dezvoltare a traficului aerian.

Asociația Aeroporturilor din România și Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România au semnat, cu această ocazie, un acord de parteneriat pentru a determina atragerea și creșterea numărului de pasageri și turiști în zbor către destinații turistice din România.

„AAR a anunțat 11 milioane pasageri în zbor pe primele 7 luni din 2022 – o creștere fantastică, până aproape la nivelul 2019. Ținând cont că 85% din aceasta circulatie  aeriană provine din zboruri externe, aveți explicația scăderii numărului de turiști români în vacanță în România în acest an. Fără o campanie concentrată pentru INCOMING (aducerea de turiști străini), Industria Ospitalității din România nu poate crește contribuția la PIB, numai din circulația de tichete de vacanță.

Nu i se poate cere industriei HORECA să aducă aport la încasări și venituri în bugetul statului și să își crească serviciile și investițiile, fără nici un suport în promovarea și susținerea destinației ROMÂNIA! În ceea ce privește Acordul de parteneriat FPIOR – AAR, începând de acum, pe aeroporturile din România, pasagerii vor regăsi materiale de informare și promovare, puse la dispoziție de Asociațiile locale de turism membre FPIOR, împreună cu Organizațiile de Management de destinație locale sau județene, pentru că în prezent asemenea materiale utile lipsesc!

În plus, ceea ce ne interesează cel mai mult este ca, împreună cu Directorii Aeroporturilor din România și autoritățile locale și în coordonare cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, să atragem la discuții companii aeriene și turoperatori străini, împreună cu care să aducem mai multe zboruri către destinațiile de vacanță din România, în mod special adresate piețelor externe, pentru atragerea de turiști străini.”, a spus Corina Martin, Secretar General FPIOR și Președinte de onoare RESTO Constanța, în cadrul adunării.

Totodată, Călin Cozma, Președinte Executiv Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România, a ținut să spună că: “Ne dorim să creștem mult circulația aeriană internă între destinații, de exemplu zboruri frecvente între Cluj și Constanța, dar și cu posibilitate de transport de la Aeroport către stațiuni. De asemenea, ne dorim să creștem numărul zborurilor dinspre țări europene către destinațiile de vacanță din România, pentru ca industria ospitalității din România să crească. Suntem onorați de semnarea Parteneriatului FPIOR – AAR. Vrem să ne ajutăm mai mult, reciproc, în condițiile în care statul face prea puțin pentru promovare.”

Ce strategie trebuie abordată pentru ca turiștii să fie atrași de România

David Ciceo, Președinte Asociația Aeroporturilor din România, dar și Director General Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, a spus cum pot fi atrași turiștii străini la noi în țară. “Avem nevoie, pe aeroporturile din România, de parteneriat real cu industria Horeca locală și cu partenerii din industria ospitalității. Pasagerii pe care îi primim pe aeroporturi sunt, inevitabil, și turiști, dar de multe ori în călătorii de afaceri. Aceștia trebuie atrași să revină ca turiști, în vacanțe și circuite prelungite, și pentru asta, o strategie de promovare și de dezvoltare a interesului pentru vacanțe în România, trebuie gândită și pusă în practică, împreună. Avem mare încredere în Parteneriatul cu Federația Patronatelor din Industria Ospitalității FPIOR.”, a punctat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini